Ga naar hoofdinhoud
Smart ventilatie

Smart ventilatie

Wilt u frisse lucht zonder tocht? Velux Smart ventilatie zorgt voor 75% warmteterugwinning. Achteraf te monteren op velux dakvensters als aansluiting op de standaard bovenkap.

Positie
Maatcodering
SK00
(1)
Uitvoering
234
(1)

één product

Pagina 1 van 1

VELUX Smart vent

De VELUX ZOV Smart ventilatie is een decentrale mechanische ventilatiemodule met warmteterugwin-functie. Een dubbelkanaals systeem dat zorgt voor een duale afwisselende luchtstroom door warmtegeneratoren. SmartVent is snel en eenvoudig te monteren op een velux dakraam. Verkrijgbaar vanaf €780,- inclusief btw.

Smart ventilatie voordelen

  • 81% warmteterugwinning.
  • Functioneert als het dakraam gesloten is
  • Extreem stille ventilatie
  • Hoog wooncomfort

Met VELUX Smart Ventilatie kunt u de temperatuur per kamer instellen. Stel bijvoorbeeld de temperatuur in de slaapkamer anders in dan die van de woonkamer of de zolderkamer. Met VELUX Smart Ventilatie kunt u erop vertrouwen dat de temperatuur precies zo blijft als u wilt, terwijl u toch frisse, zuurstofrijke lucht van buiten aanvoert.

VELUX Smart ventilatie

VELUX smart-vent werking

Hoe werkt smart-ventilatie?

VELUX smart ventilatie werkt met een innovatief dubbelkanaalssysteem dat zorgt voor een duale, afwisselende luchtstroom door warmteregeneratoren. Dit zorgt voor een constante uitwisseling van lucht in de kamer met een hoge mate van warmteterugwinning. Elk kanaal bestaat uit een ventilator en een regenerator, die elkaar voortdurend afwisselen. Een kanaal verwijdert vochtige warme lucht van binnen naar buiten, door een van de regenerators, waarbij de warmte-energie wordt teruggewonnen en vervolgens opgeslagen in het regeneratorelement. Ondertussen trekt het andere kanaal de koude buitenlucht in de ruimte, waarbij deze lucht de regenerator passeert, waar deze wordt voorverwarmd door de warmte die daarin is opgeslagen. Daarna wordt deze cyclus omgekeerd voor een continu efficiënt proces. Meer informatie vind je ook op de website Velux Smart Ventilatie.

Is VELUX ZOV geschikt voor uw dakraam?

Te combineren met handbediende tuimelvensters van het type GGL en GGU gemonteert met een gootstuk EDZ, EDW of EDS.  Smart ventilatie kan worden gecombineerd met elektrische rolluiken, Integra buitenzonwering en raamdecoratie aan de binnenzijde. Geschikt voor dakhellingen tussen 20 en 60 graden.

De ZOV is verkrijgbaar voor dakramen met maatcodering MK (78x56cm), PK (94x56cm) en SK (114x56cm).

Smart ventilatie is niet mogelijk in combinatie met geluidsreducerende dakramen, PKVW vensters, passiefhuis ramen of naast elkaar geplaatste / gekoppelde dakramen en handmatige zonwering MHL.

Hoe te monteren?

Hoe monteer je Velux smart ventilatie? Dit kan tijdens de installatie van een velux tuimelraam. Montage kan door één persoon worden uitgevoerd!

Stap 1

Installeer het Velux dakraam op de normale wijze tot de bovenkap.

VELUX smart ventilatie montage stap 1 van de 5

Stap 2

In plaats van de bovenkap plaatst u de Smart Vent boven het raam.

VELUX smart ventilatie montage stap 2 van de 5

Stap 3

Schroef de Smart Vent op de lat. (Schroeven in het dak is niet nodig)

VELUX smart ventilatie montage stap 3 van de 5

Stap 4

Verleng het gootstuk tot de smart vent.

VELUX smart ventilatie montage stap 4 van de 5

Stap 5

Plaats de beschermkap van de Smart Vent  en de bekleding en plaats de dakpannen terug.

VELUX smart ventilatie montage stap 5 van de 5