Ga naar hoofdinhoud
Velux verdiepte inbouw 40mm alle materialen

Velux verdiepte inbouw 40mm alle materialen

Velux verdiepte inbouw

Wilt u uw dakraam zo diep mogelijk in het dak inbouwen en een mooi gestroomlijnd dak creëren? Velux verdiepte inbouw is de oplossing. Hierbij monteer je velux dakvensters 40mm dieper in de dakconstructie. Wat is het effect? Het dakraam komt dieper te liggen. Dit is fraaier en draagt bij aan isolatie. Wil je weten wat je nodig hebt? Lees de onderstaande informatie en maak meteen je keuze.

Wat is verdiepte inbouw? In de inleiding is het antwoord op deze vraag eigenlijk al gegeven: verdiepte inbouw is het zo diep mogelijk inbouwen van een velux dakraam. Het raam komt 4cm dieper in het dak te liggen waardoor het minder ver of niet langer boven de dakpannen uit zal steken. Bij vlakke dakbedekking is verdiepte montage een fraaie oplossing.

Velux toebehoren voor verdiepte montage

Wat heb je nodig voor verdiept inbouwen van velux ramen? Allereerst de juiste gootstukken. Deze moeten speciaal voor 40mm verdiepte montage geschikt zijn. Ga je meerdere dakvensters naast of boven elkaar monteren? Gebruik dan koppelgootstukken voor verdiepte inbouw. Voor waterdichte aansluiting is het BFX 1000F waterkerend manchet beschikbaar. Welk isolatieframe is geschikt? Het BDX 2000F isolatieframe.

velux-verdiepte-montage-voorbeeld.jpg

Standaard inbouw

Verdiepte inbouw

40mm Verdiepte montage toepassen

Wanneer pas je verdiepte inbouw toe of wat zijn eigenlijk de voordelen? Allereerst is velux verdiepte montage fraaier. Je dak oogt gestroomlijnder omdat dakvensters minder opvallen. Een tweede voordeel is dat het bijdraagt bij aan energiebesparing. Dieper monteren wordt ook toegepast als het behalen van energieprestaties van belang is. Hierbij zou je een verdiept ingebouwd dakraam kunnen combineren met passief huis dakramen. Deze zijn voorzien van extra isolerende beglazing.

Voordat je start met het kopen en monteren van een Velux raam (bijvoorbeeld een GGL tuimelvenster of GPL uitzettuimelvenster) is het dus goed om vooraf te bepalen wat jouw voorkeur heeft. Wil je zien hoe verdiept inbouwen van een veluxraam werkt? Bekijk de video over het monteren van een GGL tuimelvenster met een EDJ gootstuk. Het EDJ gootstuk is geschikt voor geprofilerrde dakbedekking (dakpannen). Is het dak voorzien van vlakke dakbedekking zoals leien? Het EDN gootstuk voor verdiepte inbouw is geschikt voor leidaken.

Velux verdiepte montage kopen

De nieuwe generatie velux ramen is bij ons op voorraad. Weet jij zo voldoende over verdiepte montage? Dan kun je meteen de juiste montageproducten kopen en aan de slag gaan. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op per mail of telefonisch (088 597 0000) voor vragen over Velux verdiepte inbouw.