Ga naar hoofdinhoud
Dak isoleren? 4 oplossingen op een rij!

Dak isoleren? 4 oplossingen op een rij!

Dak isoleren? 4 oplossingen op een rij!

Wilt u een dak of zolder isoleren? Er zijn verschillende mogelijkheden. Dakisolatie van binnen uit is snel te doen met SlimFix Deco. Een ideaal product voor bijvoorbeeld zolderisolatie. Een hellend dak isoleren is een verstandige keuze. Het zorgt voor extra woooncomfort, is kostenbesparend en goed voor het milieu. IsolatieProfi levert veel isolatie. Onder andere IsoBouw SlimFix isolatie. Welke soorten zjin er? Wij zetten 4 isolatieproducten op een rij.

Dat is een goede vraag. Een hellend dak kan eigenlijk op twee manieren worden geïsoleerd. De keuze is aan u. Na-isoleren kan worden gedaan aan de buitenzijde en/of aan de binnenzijde van een hellend dak. Waar moet u op letten? Als aan de buitenkant van een houten dakbeschot dampremmende folie is aangebracht, kan er van binnenuit geïsoleerd worden. Als dat niet het geval is, verdient het de voorkeur om het hellende dak van buitenaf te isoleren. Dit zorgt wel voor een extra klus. Eerst moet alle pannen en panlatten worden verwijderd. Aan de buitenzijde isoleren betekent dat het dak wordt opgedikt. Aan de binnenzijde heeft u wel een voordeel, want de ruimte wordt niet kleiner. Belangrijk om rekening mee te houden. Wanneer er aan de buitenzijde van het dakbeschot een dampdichte laag is aangebracht, wordt bij het van binnenuit isoleren het dakbeschot opgesloten tussen twee dampdichte lagen. Dit kan houtrot aan de houten constructie tot gevolg hebben. De volgende stap is het bepalen van uw isolatiemateriaal. Hier volgen vier oplossingen.

1. Isoleren dakbeschot van binnen uit

SlimFix® Deco zolderisolatie is een compleet product waarmee u in een handomdraai van iedere zolder een mooie leefruimte maakt. De ruimte is in een fractie van de tijd klaar voor gebruik. Op het moment dat men bij traditionele systemen pas bezig is met het regelwerk zijn de zolders met SlimFix® Deco al volledig afgewerkt.  Het enige gereedschap dat een verwerker hiervoor nodig heeft, is een schroevendraaier en een zaag. SlimFix® Deco is het snelst verwerkbare systeem voor het isoleren van hellende daken tussen de gordingen (zolders, vlieringen etc.). 

Voordelen

 • Snel verwerkbare plafondisolatie > kostenbesparend, weinig overlast.
 • Een luchtdichte aansluiting zonder extra handelingen.
 • Een stootvaste, witte binnenafwerking.
 • Milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.
 • Eenvoudige montage in slechts 3 stappen!

Bestel SlimFix Deco

Dak isoleren (bijvoorbeeld met SlimFix Deco zolderisolatie)

2. Na-isoleren oneffen of doorgezakt dak

Monteer de SlimFix RenoTwin vrijdragend op vrijwel ieder onderdak. Dat kan dankzij het gebruik van stelschroeven. Ideaal dus bij toepassing op doorgezakte daken of bij bestaande oude dakelementen. SlimFix RenoTwin is waterdicht, maar toch dampopen.

 • Opvullen onderconstructie niet nodig.
 • Vrijdragende montage mogelijk.
 • Langszijde met messing/groef, aaneengesloten isolatieschil.
 • Goed beloopbare dakisolatie.

SlimFix RenoTwin dakisolatie is op aanvraag leverbaar.

Dakisolatie renotwin

3. Naisoleren dragend dakbeschot + vernieuwing van dakpannen

Plaats de SlimFix Reno+ dakelementen direct op het dragend dakbeschot. De elementen zijn gecacheerd met een waterdichte, dampopen en thermisch reflecterende alu-folie en hebben drie ingelijmde tengels voor extra constructieve sterkte.

Voordelen

 • Langszijden voorzien van sponning of messing/groef, geen koudebruggen.
 • 3 ingelijmde tengellatten, constructief sterke renovatieplaten.
 • Bij specificatielengte: Gratis gootdetail en-of nokafschuining mogelijk.
 • Zeer gering diktes vanaf 39 mm.

SlimFix Reno+ isolatie is op aanvraag leverbaar.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen als het gaat om dak isoleren? Neemt u dan contact met ons op.

Dakisolatie reno+