Ga naar hoofdinhoud
Vloer maken? 4 Voorbeelden op een rij!

Vloer maken? 4 Voorbeelden op een rij!

Vloer maken? 4 Voorbeelden op een rij!

Gaat u een vloer maken en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? De toepassing en het afwerkingsniveau bepaalt welk materiaal het beste is voor vloeren. Underlayment vloerplaten van multiplex en stalen zwaluwstaartplaten worden veel toegepast. Een complete oplossing is een Combifor systeemvloer. Is vloerisolatie (geluidsisolatie) belangrijk? Fermacell Estrich elementen zijn zeer geschikt. U ziet er zijn meerdere mogelijkheden. Lees verder voor 4 voorbeelden voor het maken van een vloer.

In de binnenafbouw wordt een gebouw klaargemaakt voor gebruik of bewoning. De keuze voor de afbouw van de vloer begint eigenlijk al in de ruwbouw. Het is sterk afhankelijk van het type bouw. Is het nieuwbouw of renovatie? Is de constructie beton, staal of hout? Bij een constructie van hout wordt er vaak voor een constructiemultiplex gekozen of zwaluwstaartplaten. Heeft uw project geluidseisen of gaat het om een renovatie? Dan kan er uitstekend een Estrich vloerelement (van Fermacell) worden toegepast. Wat betreft houten vloeroplossingen zijn er meerdere mogelijkheden. Het Combifor systeem is een vloeroplossing, licht van gewicht en innovatief. Hieronder zetten we 4 vloeroplossingen op een rij.

Vloerplaten

Houten platen op een balkaag wordt veel toegepast om een vloer te maken. Underlayment constructiemultiplex leent zich uitermate goed voor vloeren. Vloerplaten zijn vaak voorzien van tong en groef waardoor de platen goed tegen elkaar kunnen worden aangebracht. Er zijn verschllende soorten asl het gaat om een vloerplaat. Enkele platen geven we als voorbeeld: Quickfloor, Elliotti Pine, Fins Vuren triplex en Radiati Pine.

Vloerplaten

Houten platen op een balkaag wordt veel toegepast om een vloer te maken. Underlayment constructiemultiplex leent zich uitermate goed voor vloeren. Vloerplaten zijn vaak voorzien van tong en groef waardoor de platen goed tegen elkaar kunnen worden aangebracht. Er zijn verschllende soorten asl het gaat om een vloerplaat. Enkele platen geven we als voorbeeld: Quickfloor, Elliotti Pine, Fins Vuren triplex en Radiati Pine.

 • Grenen: Sterk constructiemultiplex voor vloeren en wanden. Ook geschikt voor zichtwerk. Voorzien van tong en groef. Deze plaat staat hiernaast afgebeeld.
 • Fins vuren: Een uitstekende veelzijdige constructieplaat. Bestaat uit zes lagen en heeft een zeer vlak oppervlak. Beide zijden van de plaat zijn geschuurd. De zichtzijde is gesloten, de achterzijde kan mogelijk open gebreken bevatten. Verkrijgbaar met tong en groef of rechte kanten.
 • Quickfloor grenen: Vlak en slabiel, goed te bewerken. Voorzien van messing en groef of rechte kanten.
 • Ellioti Pine: Plaat die bestaat uit zeven lagen Ellioti Pine fineren. Open gebreken, zoals uitgevallen kwasten en reparaties, zijn toegestaan. Ellioti Pine heeft een dikte van 18mm en is aan de langszijden voorzien van groef en messing.

Underlayment vloerplaten

Zwaluwstaartplaten

Zwaluwstaartplaten van Duofor zijn bestemd voor vloerconstructies in nieuwbouw en renovatie. Voor tal van toepassingen is er geen betere oplossing dan een zwaluwstaartplaat met beton. Duofor zwaluwstaartplaten zijn getest met diverse mortelsoorten, waaronder beton, zand cement en lichtgewicht beton. Hiermee wordt op elke draagconstructie een constructieve vloer gemaakt die een zeer massief gevoel geeft en uitermate geschikt is om op diverse manieren af te werken. Of het nu gaat om badkamer, begane grond of verdiepingsvloeren. Zwaluwstaartplaten van Duofor zijn standaard voorzien van de unieke rode legwijzer. Deze maakt het op elkaar aansluiten van de platen nog makkelijker.

Voordelen

 • Sterk en stijf
 • Brandwerend
 • In een totaalconstructie, mogelijk thermisch- en geluidsisolerend.

Sinds 1859 zijn er toepassingen bekend met gebruik van de Lewis zwaluwstaartplaat. In de loop der jaren ontstonden er diverse varianten waaronder Duofor. Duofor® is sinds 2001 op de markt en levert o.a. de DF16 en DF48 zwaluwstaartplaten. Hierdoor werd het wel mogelijk een maatvaste zwaluwstaartplaat te produceren. De speciaal geprofileerde platen vormen samen met de mortel een ongekend sterke vloer met zeer beperkte hoogte en een relatief laag eigen gewicht.

Combifor systeemvloer

De Duofor Combifor systeemvloer is zeer geschikt voor renovatie en aanbouw. Combifor systeemvloeren vormen een combinatie van lichtgewicht materialen met een oersterk eindresultaat. Dit vloersysteem is ontstaan vanuit de gedachte om praktisch en licht te bouwen. Combifor vloersystemen worden op dezelfde manier opgebouwd als een traditionele constructie met een houten balklaag. Deze vloer is duurzamer, sterker en presteert beter. Met een speciale muurstrip en haakbeugels kan er nog sneller gebouwd worden. Een Combifor systeemvloer is opgebouwd uit speciale stalen liggers, thermostrips en Duofor zwaluwplaten. De profielen kunnen op elke gewenste tussenafstand van 1,20 meter gelegd worden. Bij renovatie zijn daardoor oude inkassingen bruikbaar of de liggers kunnen economisch worden verdeeld. Het systeem is geschikt voor natte en droge toepassingen. 

Voordelen

 • Lichte systeemvloer
 • Eenvoudig te verwerken
 • F=Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
 • Universeel toepasbaar
 • Snel te verwerken met weinig mankracht

Bestel Combifor systeemvloer

Fermacell vloerelementen

De vloerelementen van Fermacell zijn geschikt voor vele doeleinden, zoals het verbeteren van dunne betonnen vloeren, maar ook het renoveren van oude houten vloeren. Fermacell vloerplaten bestaan uit twee lagen gipsvezelplaat en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De beide gipsvezelplaten zijn verspringend met elkaar verbonden, zodat er rondom een liplas ontstaat. De elementen worden, al naar gelang de toepassing, fabrieksmatig voorzien van een isolerende onderlaag van houtvezel, minerale wol, vilt of polystyreen. 

Voordelen (2E32)

 • Isolerend
 • Geluidsdempend
 • Brandwerend

Voor het aanbrengen dient de ondergrond vlak te zijn. Eventueel kunnen ongelijke vloeren eerst worden uitgevlakt met egaliseermiddel. Installatieleidingen kunnen in de egalisatielaag worden opgenomen, wat ruimte- en kostenbesparing oplevert. Fermacell Estrich vloerelementen zorgen voor een effectieve warmte-isolatie, hoge contact- en luchtgeluidsisolatie en een verbetering van de brandwerendheid. Fermacell vloerelementen dragen daar een belangrijk steentje aan bij: ze maken een einde aan koude en gehorige vloeren. Het geringe gewicht lost veel problemen bij renovatieprojecten op. De vloerelementen van Fermacell zijn bijzonder geschikt voor het renoveren en isoleren van houten en betonnen vloeren. De vloerelementen kennen een zeer beperkte droogtijd, zijn snel te leggen en ruimtes zijn meteen klaar voor verdere afwerking.

Heeft u nog een vraag?

Heeft u nog vragen over het maken van vloeren? Neemt u dan contact met ons op. U kunt de materialen voor uw vloer ook direct bestellen. Wij hebben ze op voorraad zodat deze snel worden bezorgd!

Lees ook: Advies over vloeren