Ga naar hoofdinhoud
Koplatten

Koplatten

Koplatten gebruik je voor aftimmeren van kozijnen en wanden. Verkrijgbaar in hardhout en MDF en in wit gegrond. Bekende modellen zijn koplat b, halve b, koplat e of halve e.

Koplatten

Koplatten gebruik je voor nette afwerking van bijvoorbeeld deurkozijnen. Een koplat gebruik je dus voor aftimmeren. Het zorgt voor het dichten van de ruimte tussen een kozijn en de wand. Sierlijst, deurlijst of raamlijst zijn andere namen voor een koplat.Koplatten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout: hardhout (vaak is dit meranti), vuren en MDF.

Koplatten model B en E verschillen

Koplatten zijn verkrijgbaar in 2 modellen: Model B en Model E. Wat zijn de verschillen? Model B heeft met een schuine kant en Model E heeft met een rechte kanten en is voorzien van afgeronde hoeken.

Koplatten model B en E verschillen

Assortiment koplatten

Wij leveren veel koplatten direct uit voorraad. Koplatten zijn per 10 stuks verpakt. MDF koplatten zijn altijd wit gegrond. Er zijn ook bruine koplatten verkrijgbaar (hardhout). De meeste van onze koplatten zijn FSC® gecertificeerd of voorzien van PEFC® certificaat. Deze duurzame koplatten zijn gemaakt van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen! 

Koplat model B assortiment

Koplat model B is een schuine koplat. Deze koplatten zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen: ⁠12x45 mm in lengte 490cm. Ook in koplatten 12x45 wit gegrond.  ⁠12x68 mm in lengte 490cm

Koplat model halve B assortiment

Koplat model halve B is een schuine koplat. Deze koplatten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Koplat model E assortiment

Koplat model E is een rechte koplat. Deze koplatten zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen: ⁠12x45 mm in lengte 490cm. Ook in koplatten 12x45 wit gegrond.  

Koplat model halve E assortiment

Koplat model halve E is een halve koplat model E. Deze koplatten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Andere afmetingen koplatten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in afmeting 12x20, 12x28, 12x32, 12x34, 12x37, 12x70, 16x45 en 16x70mm.