Ga naar hoofdinhoud
Ruw

Ruw

Vuren ruw nodig? Diverse kopmaten en lengtes beschikbaar.

Vuren ruw

Vuren ruw nodig? Diverse kopmaten en lengtes beschikbaar. Ruw vuren is gezaagd hout dat nog geen bewerking ondergaan heeft. Het oppervlak is 'ruw', slechts geraakt door cirkel-, bandzaag of frees. Bestel ruw vurenhouten planken of balken.

De maat van ruw vuren is bepaald in de zagerij, waarbij rekening is gehouden met de gewenste blijvende maat na het drogen. 

Herkomst vuren ruw

Vuren ruw hout is afkomstig van de Fijnspar. Het Vuren komt voornamelijk uit Noord Europa. Ruw vurenhout is harshoudend. De combinatie van sterkte en een relatief laag gewicht maakt vuren ruw tot een uitstekende houtsoort voor constructieve doeleinden. De kleur van ruw vuren is bijna wit tot geelbruin. Na blootstelling aan licht en lucht wordt het geelbruin. Er is geen kleurverschil tussen kern- en spinthout. Het wordt kunstmatig gedroogd tot ca. 18-21%. Vurenhout wordt geleverd op handelslengten.

Kwaliteit ongeschaafd vuren

Ongeschaafd vuren voldoet aan kwaliteitsklasse C (Bouwhout)

Sterkteklasse

Vuren ruw voldoet aan sterkteklasse C18

Vuren assortiment

Andere soorten vurenhout zijn er ook. Namelijk: Vuren geschaafd en Vuren gewolmaniseerd en Vuren kraaldelen. Dit zijn weer andere soorten en uitvoeringen dan vuren ruw.