Ga naar hoofdinhoud
Rolluiken en zonwering

Rolluiken en zonwering

VELUX Zonwering voor uw dakramen houdt wel 73% warmte buiten! Kies uit: Handmatigelektrisch  en zonne-energie 

Positie
Kleur
5060
(2)
Maatcodering
CK00 (CK01, CK02, CK04 en CK06)
(1)
CK01
(5)
CK02
(5)
CK04
(5)
Uitvoering
5060
(1)
0000S
(3)
1000S
(1)
5060C
(1)
Bediening
Handmatig
(1)
Elektrisch
(2)
Elektrisch zonne-energie
(3)

6 producten

Pagina 1 van 1

VELUX zonweringen

Wilt u zonnewarmte buiten houden? Velux zonwering houdt 73% van de warmte tegen! Hierdoor is mechanische koeling niet of minder nodig. Buitenzonwering is een efficiente manier om de warmte buiten te houden. Deze screens voor velux dakramen hebben een transparante netstructuur waardoor uitzicht zoveel mogelijk wordt behouden. 

VELUX MHL 5060 Buitenzonwering

Handmatig bediend

Handmatig bediende zonwering bevestig je eenvoudig aan de buitenkant van het dakraam. Deze VELUX MHL buitenzonwering is de goedkoopste oplossing als het gaat om minder warmte in huis. Velux rolgordijnen zorgen ook voor minder warmte maar zijn minder efficiënt dan zonwering aan de buitenkant van het dakraam. De kosten? De velux MHL zonweringen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €66 (inclusief btw). Het monteren van een MHL zonwering is eenvoudig. De rol met het zonnedoek bevestig je aan de bovenkant van je venster. Aan de buitenkant van het dakvenster monteer je twee kleine haakjes waar de zonwering in kan worden gehaakt. Monteren is prima zelf uit te voeren. Je hebt alleen wat handgereedschap nodig. Bij ieder handbediend zonnegordijn zit een montagehandleiding met instructies.

 • Houdt tot wel 73% van de zonnewarmte buiten.
 • Door de transparante netstructuur blijft het uitzicht behouden, maar wordt inkijk beperkt.
 • Perfect te combineren met lichtregulerende of verduisterende raamdecoratieproducten aan de binnenzijde.
 • Verbetert het wooncomfort door een aangenaam binnenklimaat.

Elektrisch bediend

Met elektrsich bediende velux zonwering profiteer je van extra comfort. Naast de warmte isolatie waardoor het zomers koeler blijft op je zolderkamer zijn deze MML of MSL zonweringen ook nog eens te openen en te sluiten met afstandbediening. 

 • Houdt net als de handdiende versie tot wel 73% van de zon buiten.
 • Uitzicht blijft behouden, inkijk wordt beperkt.
 • Vooraf te programmeren of uit te breiden met VELUX INTEGRA® Active sensoren. (MML & MSL)
 • Verbetert het wooncomfort door een aangenaam binnenklimaat en bedieningsgemak.

Velux zonwering elektrisch bediend

Perfect te combineren met lichtregulerende of verduisterende velux raamdecoratie. De Velux raamdecoratieproducten aan de binnenzijde passen perfect op je dakraam. Een voordeel van origine velux gordijnen is tevens dat je meer keuze hebt als het gaat om kleuren en designs dan bijvoorbeeld bij Itzala gordijnen of standaard gordijnen van Ikea of Gamma. Velux raamdecoratie is net als zonwering aan de buitenkant eenvoudig te monteren.

Zonwering buitenkant

Zonwering aan de buitenkant van je woning is de meest efficiënte manier om warmte te weren. Een screen voorkomt dat zonnewarmte het glas van je raam bereikt. Hierdoor blijft het raam koeler. Bevestog je aan de binnenzijde een verduisterend gordijn dan zorgt dit ook voor minder warmte in huis. Echter: Zoals in de inleiding al gezegd voorkom je 73% zonnewarmte met velux zonwering!

VELUX rolluik

VELUX rolluiken zijn de perfecte oplossing voor vrijwel 100% verduistering een optimale warmtewering en betere isolatie. Het leefklimaat is hiermee volledig te reguleren. Geluid van regen en hagel worden gereduceerd.

Een rolluik is eenvoudig te bedienen. Rolluiken zijn zowel handmatig als op afstand bediend verkrijgbaar. Een complete oplossing voor het beste wooncomfort. Screens worden ook wel gebruikt als zonwering. Wat is het verschil tussen een VELUX screen en een rolluik? Een screen is alleen zonwerend. Deze gebruik je vooral in de zomerperiode. Screens zijn alleen handmatig bedienbaar. INTEGRA® rolluiken zijn op afstand bedienbaar. Deze worden veel gecombineerd met elektrische tuimelvensters.

Voordelen

 • Optimale warmtewering (95% minder zonnewarmte)
 • Zo goed als volledige verduistering 
 • Isolatie (27% betere isolatie in de winter)
 • Contactgeluidsreductie (regen en hagel)
 • 3 Jaar garantie

De prijzen van rolluiken varieren. De prijs van een handbediend rolluik is beduidend lager dan de elektrische rolluiken (verkrijgbaar vanaf ca. €299,-). Een handbediend rolluik wordt een tuimelluik genoemd. Dit is omdat het luik afsluitbaar is door het dakraam dicht te tuimelen. Let er bij het kopen van een luik op dat het handbediende tuimelluik alleen past op de nieuwe generatie VELUX dakvensters (met een K in de maatcodering). Het rolluik SCL stangbediend is weer alleen geschikt voor de oudere generaties. Een ouder dakraam herkent u aan de maatcode, waarbij er geen K in de maatcode staat. Deze herkent u aan Wilt u meer bedieningsgemak? Kies dan voor een elektrisch rolluik. De kosten van dit luik zijn hoger, maar dan profiteert u wel van het gemak: elektrische rolluiken zijn op afstand te openen en te sluiten.

VELUX Rolluik Zonne-energie

Verschil handmatig of elektrisch?

Wat is het verschil tussen handmatig bedienbare rolluiken en elektrisch? Het bedieningsgemak! Elektrische rolluiken zijn op afstand bedienbaar. Wel heeft u een stroomvoorziening nodig. Er zijn ook elektrische rolluiken op zonne-energie. Dit is de INTEGRA®  SOLAR® serie. Hiervoor heb je zelfs geen stroomaansluiting nodig!

SHL: Handmatig bedienbaar

SML: Elektrisch bedienbaar (netstroom voorziening)

SSL: Elektrisch bedienbaar (zonne-energie)

Handmatig bedienbaar is te sluiten door het dakraam te openen, het dakraamrolluik aan het raam te 'haken' en vervolgens het raam weer te sluiten. In de onderstaande video vindt u een voorbeeld.

Montage

Wilt u weten hoe een VELUX rolluik te monteren? Onderstaande instructievideo toont de montagevideo van de VELUX SSL. Dit is het electrisch bedienbare rolluik. 

VELUX online shop

Wij zijn een online shop voor het complete VELUX assortiment. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan deze pagina. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over Velux rolluiken.