Ga naar hoofdinhoud
Dekdelen

Dekdelen

Vlonderplanken nodig voor het aanleggen van uw vlonder? Deze vlonderplanken worden ook wel dekdelen, vlonderdelen, vlonderhout, terrasplanken terrasdelen of loopdekdelen genoemd. Gebruik deze mooie hardhouten vlonderplanken om uw terras aan te leggen.

Positie
mg_product_toeslag
cutr_type
cutr_sawing_allowed
cutr_has_grain_dir
cutr_has_visibleside
cutr_vargroup_id
cutr_has_texture_dir
cutr_vargroup_name
test23052024
cutr_material_code
cutr_profile_allowed
cutr_paint_allowed
cutr_profile_group
cutr_margin_top
cutr_margin_bottom
cutr_margin_left
cutr_margin_right
cutr_width_mm
cutr_length_mm
cutr_thickness_um
cutr_sawing_sku
Kopmaat
27x140mm
(1)
28x145mm
(1)
Lengte
250cm
(1)
275cm
(1)
350cm
(1)
420cm
(1)
Onderdeel
Dekdeel
(2)

2 producten

Pagina 1 van 1

Vlonderplanken / dekdelen

Vlonderplanken ofwel dekdelen worden buiten toegepast. Bijvoorbeeld voor het maken van terras. Deze vlonderplanken zijn gemaakt van hardhout. De houtsoort is Niové. Niové wordt vaak gewaardeerd vanwege de kleur. Het kernhout is oranjebruin versgezaagd. Nadonkerend van licht tot donker roodbruin. Als deze houtsoort vers gezaagd is heeft het een peperachtige geur. Het wordt gebruikt als dekdeel, onderligger en paal.

Afmetingen

Deze hardhout vlonderplanken zijn verkrijgbaar in afmeting 28x145 mm (2,8x14,5 cm) in verschillende lengtes. Bijvoorbeeld een vlonderplank lengte 210cm, 240cm, 270cm, 400cm en 480cm.

Vlonderplanken / dekdelen hardhout

Niové hout dekdelen

Niové hout wordt veel gebruikt voor vlonderplanken (terrasdelen), schuttingen enz. Ook geschikt voor meubelen, maar in massieve vorm is het daarvoor te zwaar. Niové hout is geschikt voor binnen- en buitenwerk. Denk aan kozijnen, betimmeringen, trappenhuizen, stofdorpels, wagonvloeren, draaiwerk, fineer.  De houtsoort Niové is goed bewerkbaar. De oppervlakafwerking is goed. Niové bevat geen kiezel. Voorboren is noodzakelijk. De houtsoort laat zich ook goed lijmen. Enige tijd na het schaven kan een witachtige poeder op het oppervlak verschijnen. Dit kan makkelijk met een droge of iets vochtige doek worden verwijderd en heeft geen nadelige gevolgen voor het bewerken of afwerken van Niové dekdelen

Duurzaamheid

Niové houten dekdelen voldoen aan duurzaamheidsklasse 1. Daarmee zijn deze vergelijkbaar met teak dekdelen.

Gewicht

Niové hout is zwaar hout. Het gewicht varieert van 800 tot  1000 kg per m3 (bij 12% vochtgehalte)