Ga naar hoofdinhoud
Rockpanel monteren

Rockpanel monteren

Rockpanel monteren? Bestel hier alle toebehoren voor het bevestigen van Rockpanel. Montage van rockpanel kan op meerdere manieren: met rockpanelschroeven, rockpanelnagels, of lijmen met rockpanellijm.

Rockpanel monteren / bevestigen

Rockpanel gevelplaten bevestigen kan op meerdere manieren. Het plaatmateriaal Rockpanel Uni en Rockpanel Colours is geschikt voor meerder toepassingen. Monteren kan zowel op hout als aluminium, zichtbaar en onzichtbaar en mechanisch (geschroefd of genageld) of verlijmd. Belangijk is dat u de juiste toebehoren gebruikt. Verkrijgbaar: rockpanel schroeven en nagels. Ook lijm voor rockpanel, EPDM schuimvoegband en andere toebehoren voor Rockpanel monteren.

Schroeven of nagelen (mechanische bevestiging)

Rockpale mechanische bevestigen kan op een houten of aluminium onderconstructie. Hierbij kunt u de volgende bevestigingsmiddelen toepassen.

Rockpanel schroef 

Rockpanel schroef voor het monteren van Rockpanelplaten. Dit is een torx-schroef (35 mm) met een kleine kopmiddellijn in de kleur van de plaat gepoedercoat.

Rockpanel nagel (ringnagel)

Rockpanel ringnagels zijn een soort spijkers voor een semi-onzichtbare bevestiging van Rockpanel. Deze speciale nagel heeft een vlakke kop, die voorzien is van een hoogwaardige coating in vrijwel iedere gewenste rockpanelkleur. De nagels zijn leverbaar in doosjes van 200 stuks of op band/coil. 

Er zijn verschillende maten ringnagels verkrijgbaar. Welke ringnagel is geschikt voor rockpanel montage van uw projec? We zetten ze voor u op een rij:

  • 32mm lang: Multi-inzetbare standaard Rockpanel nagel voor rockpanel platen 6 en 8mm dik. Tevens te gebruiken bij onzichtbare bevestiging van ROCKPANEL Ply.
  • 40mm lang: Langere nagel voor het vastzetten van 10 mm ROCKPANEL platen. Ook voor potdekselwerk met twee Rockpanel stroken over elkaar. Voor een nog strakker resultaat bij potdekselwerk adviseren wij het gebruik van Easy Fix.
  • 27mm lang: Een nagel met ultra platte kop voor de bevestiging van ROCKPANEL Lines² 10.

Lijmsysteem voor Rockpanel (verlijmen)

Speciaal ontwikkeld voor de verlijming van Rockpanel plaatmateriaal is er Simson Rockpanel Tack-S: een elastisch lijmsysteem. Dit systeem is geschikt voor de verlijming van (uitsluitend) Rockpanel plaatmateriaal.

Indicatie benodigde hoeveelheid voor verlijmen van rockpanel: 

Product

Per 100m2

Simson foamtape

12

Rol à 25 meter

Rockpanel Tack-S

50

Patronen à 290ml

Primer MSP

6

Blik à 500ml

Liquid 1

1

Blik à 1000ml

Simson Perm M (metaal)

2

Blik à 1000ml

Schuimvoegband

Schuimvoegband brengt u aan achter de voegen van de rockpanel platen. Dit zwarte band zorgt voor een nette afwerking van rockpanel panelen of stroken.

Rockpanel toepassen

Rockpanel is geschikt voor vele toepassingen: gevelbekleding, dakranden, boeiboorden of gootafwerking. Uit voorraad leverbaar: Rockpanel Uni en Rockpanel Colours