Ga naar hoofdinhoud
Boeidelen

Boeidelen

Boeidelen nodig? Boeidelen (ook wel boeistroken genoemd) worden gebruikt als randafwerking van daken. Kies uit Western Red Cedar of Uniprime boeidelen multiplex boeidelen.

Boeidelen

Boeidelen worden langs de dakranden geïnstalleerd om de randen van het dak af te werken en te beschermen tegen weersinvloeden. Over het algemeen worden boeidelen gebruikt om de buitenkant van een huis te verfraaien, beschermen en af te werken. Tegelijkertijd vervullen ze een functionele rol bij het beschermen van de kwetsbare delen van het huis tegen vocht, schimmel en insecten. U kunt kiezen voor hout of kunststof.

Houten boeidelen

Een boeideel beschermt een woning of gebouw tegen weersinvloeden zoals wind en water. Daarnaast verfraaien dakrandpanelen uw gevel en de dakranden. Boeidelen ondervinden veel invloed van zon, wind en water of welke weersomstandigheid dan ook. Daarom is het belangrijk om ze om de zoveel jaar te schilderen met een verfsysteem van hoge kwaliteit.

Wat zijn boeidelen? Onder boeidelen verstaan wij alle zichtbare, afgewerkte houten delen langs dakranden. Ook opstaande kanten onderaan het dak waar het regenwater wordt opgevangen en zichtbare houten delen in bijvoobeeld een puntdak. Dakkapellen en platte daken zoals een schuur, berging, garage of aanbouw worden ook afgwerkt met boeidelen.

Wat zijn de verschillen tussen de boeidelen? Western Red Cedar (WRC) boeidelen zijn massief en in diverse lengtes verkrijgbaar. Deze delen zijn erg duurzaam. De wit gegronde boeidelen zijn voorzien van witte grondverf en snel af te lakken. Ze zijn tweezijdig mooi glad en gaaf, perfect gevingergelast en gelamineerd èn wit gegrond. Dit zijn lange boeidelen. Een fraaie oplossing wanneer u weinig naden wilt. Door het lage gewicht van het Western Red Cedar hout zijn ze zeer gemakkelijk te verwerken. 

Het hout heeft een warme roodbruine kleur en een fijne nerf, waardoor het een populaire keuze is voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding en boeidelen. Maatwerk is mogelijk, boeidelen direct op maat gezaagd? Neem contact met ons op.

Kunststof boeidelen

Naast Western Red Cedar hebben wij ook Uniprime op voorraad. Uniprime zijn multiplex boeidelen van zeer hoge kwaliett. Deze zijn opgebouwd uit door en door duurzame houtfineren. Al onze boeidelen zijn hoogwaardige boeidelen te noemen omdat de kwaliteit goed is. U ziet dat er ruime keuze is als het gaat om boeidelen.

Kunststof boeidelen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en weerbestendigheid. Ze zijn bestand tegen vocht, schimmel en insecten. Daardoor hebben ze een langere levensduur dan houten boeidelen en vragen ze minder onderhoud.

Uniprime boeidelen

boeidelen.png

Western Red Cedar boeidelen

boeidelen wrc.png