Ga naar hoofdinhoud
Gewolmaniseerd

Gewolmaniseerd

Vuren gewolmaniseerd is verkrijgbaar in meerdere kopmaten en lengtes. Dit vurenhout is verduurzaamd waardoor houtrot wordt voorkomen.

Vuren gewolmaniseerd

Vuren gewolmaniseerd nodig? Diverse kopmaten en lengtes beschikbaar. Gewolmaniseerd vuren is onder hoge druk geïmpregneerd met impregneermiddel. Dit middel bevat stoffen hebben een dodelijk werking op schimmels en bacteriën die het hout kunnen aantasten. Het vurenhout wordt zo verduurzaamd zodat het langer meegaat en houtrot wordt voorkomen. Het verduurzamen zorgt voor een groene kleur die kenmerkend is voor vuren gewolmaniseerd.

Gewolmansieerde rachels bestelt u hier. 18x45mm (22x50 mm) en 18x70mm (22x75mm). Te bestellen per bos. Door dit vurenhout is verduurzaamd vergrijst het hout langzamer en veel gelijkmatiger. Hierdoor blijft het langer mooi in vergelijking met bijvoorbeeld onbehandeld hout.

Herkomst vuren gewolmaniseerd

Vuren gewolmaniseerd hout is afkomstig van de Fijnspar. Het Vuren komt voornamelijk uit Noord Europa. Ruw vurenhout is harshoudend. De combinatie van sterkte en een relatief laag gewicht maakt vuren ruw tot een uitstekende houtsoort voor constructieve doeleinden. De kleur van ruw vuren is bijna wit tot geelbruin. Na blootstelling aan licht en lucht wordt het geelbruin. Er is geen kleurverschil tussen kern- en spinthout. Het wordt kunstmatig gedroogd tot ca. 18-21%. Vurenhout wordt geleverd op handelslengten.

Kwaliteit ongeschaafd vuren

Ongeschaafd vuren voldoet aan kwaliteitsklasse C (Bouwhout)

Sterkteklasse

Vuren ruw voldoet aan sterkteklasse C18

Vuren assortiment

Andere soorten vurenhout zijn er ook. Namelijk: Vuren geschaafd en Vuren gewolmaniseerd en Vuren kraaldelen. Dit zijn weer andere soorten en uitvoeringen dan vuren ruw.