Ga naar hoofdinhoud
Plinten

Plinten

Plinten gebruik je voor afwerking tussen de wand en de vloer. Snel werken? Gebruik dan wit gegronde plinten of gelakte plinten. Er zijn ook goedkope vuren plinten.

Plinten

Plinten worden gebruikt voor afwerking van de overgang tussen de vloer en de wand. Plinten zijn in verschillende houtsoorten (hardhout, vuren, grenen en MDF vochtbestendig V313) leverbaar. Wit gegronde plinten en wit voorgelakte plinten zijn snel af te lakken. Meranti gelakte plinten zijn al gelakt en hebben een mooie bruine kleur.

Plinten hardhout wit gegrond

Soorten plinten

Er zijn veel soorten onbehandelde, gegronde en gelakte plinten verkrigbaar. We zetten de verschillende soorten plinten voor u op een rij.

Welke verschillen zijn er tussen plinten? De houtsoort van plinten is mede bepalend. MDF plinten werken minder dan hardhouten plinten. Ook zijn MDF plinten goedkoper dan hardhouten plinten. Hardhouten plinten zijn echter sterker. Een gelakte plint van hardhout kan meteen worden gemonteerd en hoeft niet meer te worden geschilderd. Wit gegronde plinten kunnen worden afgelakt in de door u gewenste kleur. MDF plinte zijn glad en daardoor strak af te werken. 

Wat zijn de goedkoopste plinten? Dat zijn vuren plinten.

MDF plinten

MDF plinten zijn veel gebruikt. Deze plinten zijn gemaakt van MDF. Vochtbestendige plinten zijn van vochtbestendig MDF gemaakt. Ook bekend als MDF V313 of groen MDF. Wit gegronde MDF plinten zijn zeer strak af te lakken. Omdat ze deze plinten wit gegrond zijn kunt u ze direct aflakken.

MDF Plinten zijn verkrijgbaar in afmeting 9x45, 12x55, 12x70, 12x90 en 12x120 mm. Al onze MDF plinten zijn wit gegrond en vochtbestendig!

Plint mdf wit gegrond

Hardhouten plinten

Hardhouten plinten zijn verkrijgbaar in gelakt. Deze plinten zijn gemaakt van hardhout en bruin van kleur.

Plint hardhout is verkrijgbaar in afmeting 9x45, 12x55 en op aanvraag in afmeting 12x68mm

Plinten hardhout gelakt

Vuren plinten

Vuren plinten zijn van vurenhout gemaakt. Duurzame plinten die ook zijn voorzien van FSC® certificaat.

Plint vuren nodig? Deze zijn verkrijgbaar in afmeting 9x45 en 12x55 mm. 

Plinten vuren wit gegrond

Grenen plinten

Grenen plinten zijn gemaakt van grenenhout. 

Plinten bevestigen / monteren

Plinten monteren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door plinten te monteren met schroeven. Gaat u plinten schroeven? Gebruik een houtboor en boor om de 30cm voor. Verzink de schroefgaten met een verzinkboor. Gebruik bijpassende pluggen om de plinten stevig te bevestigen aan de wand. Bevestig de plint aan de wand en werk vervolgens de schroefgaten af met plamuur. Plinten monteren met lijm is een goede optie. Let er op dat de muur voldoende vlak is, en vrij van stof, vuil en loszittende delen. Breng de kit aan op de plint (raadpleeg de verwerkingsvoorschriften van de kit fabrikant voor de juiste hoeveelheid, droogtijd etc.). Plaats de plint tegen de wand en druk/klop hem aan.