Ga naar hoofdinhoud
Afgelakte opdekdeuren

Afgelakte opdekdeuren

Afgelakte opdekdeuren zijn wit of zwart van kleur. Direct af te hangen met paumelles. Krasvast en inclusief slotgat Nemef 12000. Combineer met een glasdeur of gelakte lijndeur voor een mooi interieur!

Positie
Breedte en draairichting
73cm links
(3)
73cm rechts
(3)
78cm links
(2)
78cm rechts
(2)
Breedte
73cm
(3)
78cm
(2)
83cm
(3)
88cm
(3)
Hoogte
201.5cm
(1)
211.5cm
(1)
231.5cm
(1)
Draairichting
Linksdraaiend
(3)
Rechtsdraaiend
(3)
Kleur
Alpine wit
(3)

3 producten

Pagina 1 van 1

Afgelakte opdek binnendeuren

Afgelakte opdekdeuren zijn voorzien van de uitermate krasvaste duurzame superlak. Dit geeft de deur uiterst glad oppervlak en mooie uitstraling. De opdekdeuren zijn gemaakt met FSC-gecertificeerde grondstoffen. Verkrijgbaar in alle gewenste uitvoeringen en afmetingen: 201,5cm, 211,5cm en 231,5cm in diverse breedtes. Onze vlakke opdek deuren zijn wit afgelakt in Alpine wit (bij benadering RAL 9010) en worden veel toegepast in nieuwbouwprojecten.

Informatie over afgelakte opdekdeuren

Deze binnendeuren zijn van het type opdek en hebben een dicht model. Opdekdeuren met glasopening zijn op aanvraag wel verkrijgbaar. Afgelakte opdekdeuren zijn kant-en-klaar wit afgelakt. Schilderen is dus niet meer nodig. De uitvoering is van het type superlak deur. De randen van deze opdekbinnendeuren zijn standaard licht afgeschuind (opdek schuin). Andere varianten die bestaan zijn opdek recht en opdek deluxe.

Welke draairichting hebben afgelakte opdekdeuren? Dit is afhankelijk van de deur die u besteld. Er zijn linksdraaiende en rechtsdraairende opdekdeuren uit voorraad leverbaar.

De vulling van afgelakte opdekdeuren is een honingraatvulling. Optioneel zijn deze witte binnendeuren leverbaar met ander type vullingen. We zetten de vullingen op een rij:

 • Honingraatvulling (standaard)
 • Tubelaire spaanplaatvulling
 • Massieve vlasvezelplaatvulling
 • Perlietvulling (uitsluitend dicht model).

Deze binnendeuren zijn van het merk Svedex en zijn KOMO-gecertificeerd, KOMO® attest met productcertificaat Nr. 20734. Monteren en afhangen van deuren en kozijnen volgens voorschrift.

Afgelakte opdekdeur

Afmetingen

Deze deuren hebben een dikte van ca. 39mm. Doorgaans noemen we dat deuren met dikte 40mm.

Afgelakte opdekdeuren zijn direct leverbaar in de volgende breedte:

In cm: 63cm, 68cm, 73cm, 78cm, 83cm, 88cm, 93cm In mm: 630mm, 680mm, 730mm, 780mm, 830mm, 880mm, 930mm

De hoogte van deze binnendeuren is 201,5cm, 211,5cm of 231,5cm. 

Smalle afgelakte opdekdeuren

Smalle afgelakte opdekdeuren zijn op aanvraag leverbaar. Bijvoorbeeld breedte 53cm of 58cm.

Brede afgelakte opdekdeuren

Brede afgelakte opdekdeuren zijn op aanvraag leverbaar. Bijvoorbeeld breedte 98cm, 103cm of 108cm.

Afwerking

Deze binnendeuren zijn wit afgelakt met krasvaste EPC lak. De volgende kleuren zijn verkrijgbaar: 

 • Alpine wit bij benadering RAL 9010
 • Extra wit  bij benadering NCS S0300-N
 • Warm wit bij benadering RAL 9001
 • Gebroken wit bij benadering NCS 0505-G80Y

Onderzijde van de deuren geseald met een hotmelt.

Alpine witte afgelakte opdekdeuren en warm wit zijn uit voorraad leverbaar. Overige kleuren op aanvraag.

Slotgat en paumelle boring

Al deze deuren zijn standaard voorzien van een slotgatboring t.b.v. een Nemef 1200 / 1300 slot. Afwijkende slotgatboringen zijn op aanvraag aan te brengen. Opdek deuren zijn afhankelijk van de hoogte voorzien van 2, 3 of 4 paumelle boringen. Glasopeningen

Speciale opdekdeuren (opties)

Er zijn diverse opties mogelijk voor deze deuren: Stabilisator, groef in onderkant deur, valdorpel, deur met bovenpaneel, dubbeldeurs met T-naald, ventilatie openingen, ventilatie roosters, spionoog, deurdictator en sluitplaat, brievensleuf, specifieke slotgat- scharnier en paumelle boringen. Voor iedere situatie is er een passende oplossing. Binnendeuren met deze opties zijn alleen op aanvraag leverbaar. Neemt u daarvoor contact op met onze verkoop. U ziet dat er vele mogelijkheden zijn voor het toepassen van afgelakte opdekdeuren.

Afgelakte opdekdeuren schilderen

Svedex superlak deuren zijn voorzien van een harde laklaag die lichtecht, krasvast en in hoge mate bestand is tegen huishoudchemicaliën. Deze verf is een milieusparende EPC coating. Daarom raden wij het af om een superlak deur te overschilderen. Mocht het toch noodzakelijk zijn om een deur over te schilderen, dan kunt u het volgende advies gebruiken:

 • Ontvet de deur met een oplossing van ammoniak in water.
 • Schuren met schuurpapier 160-180 en naschuren met korrel 180-220).
 • Stofvrij maken.
 • Aflakken met een lak op acrylaat basis.
 • Vermijd langdurig contact met afplaktape vermijden.

Geschikt voor de badkamer?

Zijn afgelakte deuren geschikt voor de badkamer? Zijn ze vochtbestendig? Ja: Deze binnendeuren worden standaard aan de onderzijde geseald. Hierdoor kan er geen vocht aan de onderzijde van de deur komen en zijn deze deuren dus geschikt om in de badkamer afgehangen te worden.

Aantal paumelles en positie paumelleboringen

De Svedex Afgelakte opdekdeuren hebben standaard paumelleboringen. In de deuren die u bij ons kunt kopen zit in een 2015mm en 2115mm deur 2 paumellegaten. In de hoge deuren van 2315mm zitten standaard 3 paumellegaten. Wilt u weten op welke afstanden deze boringen zitten? 

Afgelakte deuren met glas

Afgelakte binnendeuren met glas zijn echte eye-catchers in je interieur.

Voordelen:

 • Stijlvol en mooi
 • Passen in moderne en meer klassieke woningen
 • Creëren een gevoel van ruimtelijkheid.
 • Natuurlijk licht wordt doorgelaten.

Wanneer u nieuwe binnendeuren gaat uitkiezen is het namelijk altijd raadzaam rekening te houden met de hoeveelheid licht in de verschillende vertrekken. Voor kamers die vrij donker zijn kunnen deuren met glas uitkomst bieden! 

Afgelakte lijndeuren

De vlakke dichte opdekdeur kent iedereen. Wilt u een meer vernieuwend en minder standaard interieur? Kies dan eens voor een lijndeur, deze zijn veel unieker en spannender! U heeft de keuze uit heel veel verschillende fraaie designs dus er is voor ieder wat wils. In een handomdraai geeft u uw interieur een restyling. Combineer het lijnenspel met een opdekdeur met glas. 

Voorbeeld:

 • Toilet en gangkast voorzien van lijndeur;
 • Deur van de hal naar de woonkamer voorzien van een glasdeur.