Ga naar hoofdinhoud
Rabat en bevelsiding

Rabat en bevelsiding

Rabat en bevelsiding gebruik je voor horizontale gevelbekleding. Voor verticale geveldelen is er channelsiding te koop. Zweeds rabat is ook in zwart verkrijgbaar! 

Rabat en bevelsiding

Rabat en bevelsiding (zweeds rabat) worden gebruikt als houten gevelbekleding. Een halfhouts rabatdeel en bevelsiding wordt vaak horizontaal gemonteerd als gevelbetimmering, wandbetimmering of andere buitenbetimmering. Rabatdeel is een plank met een groef aan de onderkant, en een geschulpte rand aan de bovenkant. Bevelsiding is bekend onder de naam Zweeds rabat genoemd en is ook in zwart verkrijgbaar.

Verkrijgbaar in vele houtsoorten. Western Red Cedar, Louro Gamela, Meranti Fraké (Platowood), Vuren en Vuren verduurzaamd en Cape Cod.

Duurzaam rabat

Nieuw is Platowood Fraké. Dit is een halfhouts rabat met een strakke, stijlvolle en moderne uitstraling. Het houtoppervlak is foutvrij (geen noesten in het hout). Het rabat heeft tevens een mooie vlam-achtige tekening. Waarom is dit zulk mooi rabat? Dit komt doordat de tekening van het frake door het veredelingsproces van Platowood (platoniseren) nog extra wordt geaccentueerd. Het hout vergrijst net als red cedar mooi en egaal en is goed naturel toe te passen.

WRC is een van de meest duurzame soorten houten rabat. Dit zachthouten Western Red Cedar rabat valt in duurzaamheidsklasse 2. WRC rabat kan zowel behandeld als onbehandeld worden aangebracht. Loura Gamela rabat is ook duurzaam rabat met een lange levensduur. Uitstekend geschikt voor gevelbekleding. 

Assortiment rabat en bevelsiding

Vuren rabatdelen zijn licht van kleur. Gewolmaniseerd of verduurzaamd rabat is groen van kleur. Vuren rabat is het goedkoopste rabat. Rabat is verkrijgbaar in de volgende soorten: WRC rabat, Hardhout rabat (Louro Gamela en Meranti), Geplatoniseerd Fraké (bekend als Platowood rabat), Vuren rabat en Gewolmaniseerd rabat. 

Zweeds rabat zwart is vuren bevelsiding. Deze bevelsidingdelen zijn 4-zijdig zwart gespoten. Een zwart rabat voor op de gevel dat is gemaakt van zorgvuldig geselecteerd vurenhout. Zweeds rabat is in verschillende soorten in ons assortiment namelijk Western Red Cedar (WRC) en Vuren rabat.

Rabat en bevelsiding (zweeds rabat) worden gebruikt als houten gevelbekleding. Een halfhouts rabatdeel en bevelsiding wordt vaak horizontaal gemonteerd als gevelbetimmering, wandbetimmering of andere buitenbetimmering. Rabatdeel is een plank met een groef aan de onderkant, en een geschulpte rand aan de bovenkant.

U ziet dat er een ruime keuze is als het gaat om rabat en bevelsiding!