Ga naar hoofdinhoud
Betonbekisting

Betonbekisting

Betonbekisting nodig? Daar gebruikt u betonplex of betonspaanplaat voor. Verschillende kwaliteiten en soorten betonmultiplex verkrijgbaar. Beschikbaar: Betonplex standaard | Betonplex berken | Antislip betonplex | Betonspaanplaat | Betonbruggetjes | Piktepalen | Wiggen en stelklossen

Betonbekisting

Betonbekisting maken? Meerdere oplossingen beschikbaar: Betonplex, betonspaanplaat, betonbruggetjes en piketpalen kunt u hier bestellen om met succes uw bekisting voor beton te maken. Bent u op zoek naar producten voor funderingsbekisting? Met de onderstaande plaatmaterialen en toebehoren voor betonkisten maakt u iedere betonbekisting.

Betonplex standaard (Tropical)

Standaard betonplex is aan beide zijden voorzien van een 120 grams fenolfilm. De platen zijn opgebouwd uit hardhoutfineren. Betonplex radiata pine A/A is tevens voorzien van het FSC® keurmerk.

Berken betonplex 

Berken betonplex is een plaat waarvan de deklagen en het direct daaronder liggende dekfineer bestaan uit berken fineren. De andere binnenlagen zijn om-en-om vuren- en berkenfineren. De platen hebben een donkerbruine, doorzichtige 120 grams fenolfilm. De randen van de plaat zijn afgewerkt met acrylhars. Berken betonplex is exterieur verlijmd. Berken betonmultiplex kenmerkt zich door een sterke en dunne berkenconstructie. Hierdoor heeft de plaat een hoge vlakheid. Zeer geschikt voor betonbekisting, wand- en vloerbekistingen en ook als zijwand van vrachtwagens en (skelter)aanhangers. Als u deze plaats voor betonbekisting gebruikt kan deze 15 à 30 keer worden hergebruikt bij een juiste behandeling van plaat en kist. De juiste behandeling hierbij is dat de randen van de plaat worden ingeseald en de plaat eventueel goed wordt voorzien van bekistingsolie.

Betonplex funderingsbekisting maken

Betonspaanplaat

Betonspaanplaat heeft een solide kern met een extra hard geperst oppervlak. Hierdoor heeft de plaat een zeer glad oppervlak en een sterk schroefbare kern. De platen zijn verlijmd met MUF-lijm. Deze plaat kan worden gebruikt als betonbekistingsplaat worden voor korte duur. Uitstekend zaagbaar en heeft een lage formaldehyde-emissie (E1 klasse).  

Betonplex anti-slip

Betonplex anti-slip is aan één zijde voorzien van een anti-slip structuur. De gladde zijde van de plaat is voorzien van een 120 grams fenofilm. De platen zijn opgebouwd uit Aziatische rode houtsoorten. De platen te gebruiken voor vele in de bouw, maar ook als bodem voor aanhagers. 

Betonbekisting toebehoren

Er zijn verschilende toebehoren voor betonbekisting:

  • Betonbruggen zijn handig voor het maken van bekisting. Ze zijn samengesteld uit vurenhout en hebben een afmeting van 22x50mm. 
  • Piketpalen kunt u gebruiken voor paalverankeringen en het markeren van objecten.
  • Wiggen en stelklossen kunt u bij ons kopen in vuren, hardhout en multiplex.

EPS betonbekisting

Wist u dat er ook EPS betonbekisting bestaat? Dit is een kant-en-klare kist die u kunt gebruiken om funderingsbekisting te maken. Wij verkopen de Isobouw Powerkist EPS funderingsbekisting, compleet met alle toebehoren.

Andere toepassingen van betonplex

Betonplex wordt veel gebruikt voor skelters en aanhangers. Anti-slip platen zijn handig als bodemplaat. Ook worden vloeren van bedrijfswagens voorzien van antislipplaten. U ziet dat er veel mogelijkheden zijn met platen voor betonbekisting.