Ga naar hoofdinhoud
Montage

Montage

Heeft u VELUX installatieproducten nodig? Bestel deze dan direct. Een dakraam monteren is niet moeilijk. Er zijn namelijk verschillende installatieproducten voor je dakraam beschikbaar. Gootstukken zorgen voor een goede aansluiting tussen je dak en het raam. Met een waterkerend manchet zorg je voor een goede afsluiting.

VELUX montage

Heeft u VELUX installatieproducten nodig? Bestel deze dan direct. Een dakraam monteren is niet moeilijk. Er zijn namelijk verschillende installatieproducten voor je dakraam beschikbaar. Gootstukken zorgen voor een goede aansluiting tussen je dak en het raam. Met een waterkerend manchet zorg je voor een goede afsluiting. Met een isolatieframe aan de buitenzijde van je dakraam zorg je voor betere isolatie (je vermindert koudebruggen). De binnenkant van een VELUX dakraam werk je eenvoudig af met een kant-en-klare interieurafwerking. Pas daarbij ook een dampremmende folie toe. Staat u ook voor de klus om een Velux dakraam te monteren? De Velux installatieproducten passen perfect in een efficiente, betrouwbare en duurzame montage. Elk stap in de montage is duidelijk uitgelegd in de bijgeleverde montageinstructies. Dit om het proces snel, makkelijk en vooral zo logisch mogelijk te laten verlopen. 

VELUX Installatieproducten, welke kunt u gebruiken?

  • Gootstukken: Velux gootstukken leggen de basis voor een goede aansluiting tussen dak en raam. Afhankelijk van uw dakbedekking en de inbouwdiepte kiest u het juiste gootstuk. 
  • Waterkerend manchet BFX: de geplisseerde kraag zorgt voor een waterdichte, damp-open afsluiting van het dakraam. Deze is voorzien van een RVS lekwatergoot.
  • Afdeklijsten ZWC: de afdeklijsten zijn voor de zij- en onderkant van het VELUX dakvenster. Standaard worden deze meegeleverd met een set gootstukken. Gebruikt u geen VELUX gootstukken? Dan is een ZWC set altijd nodig voor een goede montage van uw VELUX dakaam. 
  • Isolatieframe BDX: een Velux isolatieframe voegt een extra laag isolatiemateriaal toe aan de buitenzijde van het dakraam om koudebruggen te minimaliseren. Deze BDX is standaard voorzien van een BFX. 
  • Dampremmende folie BBX: wilt u condensatie voorkomen? De dampremmende folie zorgt voor een luchtdichte aansluiting met het dak en voorkomt daarmee condensatie in de dakconstructie. 
  • Interieurafwerking LSG: een compleet op maat gemaakte interieurafwerking die zorgt voor een perfecte aansluiting tussen dakraam en dakbeschot.