Ga naar hoofdinhoud
Vochtbestendig spaanplaat

Vochtbestendig spaanplaat

Vochtbestendig spaanplaat nodig? Groen spaanplaat V313 (Durelis) is een veelzijdige plaat. Zeer geschikt als vochtwerende spaanplaat. Watervast spaanplaat. Maak uw keuze.

Vochtbestendig spaanplaat

Vochtbestendig spaanplaat is een sterke vochtwerende spaanplaat. Veel gebruikt als betonspaanplaat. Deze plaat is geschikt voor dragende toepassingen. Spaanplaat V313 is een uitstekend alternatief voor klassieke OSB-3 platen. Heeft u een klus waar verhoogde luchtvochtigheidsgraad een vereiste is? Spaanplaat V313 is de oplossing. De unieke samenstelling van Spaanplaat V313 zorgt ervoor dat zwelling en lineaire uitzetting beperkt blijven. Deze plaat is MUF-verlijmd spaanplaat V313 (Durélis) is een veelzijdige en zeer geschikt als vochtwerend spaanplaat.

Durelis valt net als OSB/3-platen onderproductklasse P5 van de Europese norm EN 312. Dit betekent dat de spaanplaten geschikt zijn voor structurele, dragende toepassingen in vochtige omstandigheden.

Voordelen van vochtwerend betonspaanplaat

  • Vochtwerend
  • Eenvoudig te reinigen

Spaanplaat vochtwerend V313 toepassen

Spaanplaat V313 is voor vele toepassingen de geschikte plaat. Bijvoorbeeld:

  • Wanden (interieurelementen, scheidingswanden, dakkapel bekleding)
  • Daken (onderdak)
  • Vloeren
  • Betonbekisting (verloren of herbruikbare bekisting)

Ook bij niet-structurele toepassingen – zoals interieurinrichting in zones met een hoge luchtvochtigheid – kan deze plaat worden ingezet. Deze spaanplaten zijn toepasbaar in serviceklasse 2 (beperkt in temperatuur en luchtvochtigheid) en kunnen enkel ingezet worden in de biologische risicoklassen 1 en 2 van norm EN 335-3. Het met hitte veredelde TopFinish-oppervlak (TF) zorgt voor een extra hard, gesloten oppervlak met grotere impactweerstand en is eenvoudig te reinigen. De verhoogde concentratie aan natuurlijke paraffine in het oppervlak leidt tot een verhoogde vochtwerendheid. Onze platen met TopFinish-oppervlak scoren bovendien ook goed op het vlak van luchtdichtheid. Deze voordelen maken platen met een TopFinish-oppervlak uitermate geschikt voor bouwtoepassingen

Assortiment betonspaanplaat

Betonspaanplaat is verkrijgbaar in afmeting 250x125cm (2500x1250mm) in dikte 12mm en 18mm.

Spaanplaat V313 bewerken

De randen van de in het zicht komende spaanplaat dienen ter voorkoming van vochtopname goed te worden afgewerkt.