Ga naar hoofdinhoud
Zwaluwstaart

Zwaluwstaart

Zwaluwstaartplaten nodig? Direct te bestellen. Veel toegepast als bodemplaat in badkamers of toiletten. Ook te gebruiken als constructieplaat voor onder tegels, plavuizen en terrazzovloeren. Zwaluwstaart platen zijn ook bekend als Lewisplaten. Geschikt om te gebruiken in vochtige en onverwarmde ruimtes.

Zwaluwstaartplaten

Zwaluwstaartplaten nodig? Zwaluwstaartplaten zijn gewalst uit staalplaat. Ze hebben een unieke S-vormige geometrie waardoor de samenwerking tussen de zwaluwstaartplaat en het fijn grind beton of de gietvloermortel voor de hoogst mogelijke draagkracht van de vloer zorgdragen. Zwaluwstaartplaten zijn bestemd voor vloerconstructies in nieuwbouw en renovatie. Oudere woningen en gebouwen zijn vaak voorzien van houten draagconstructies. Wilt u toch aan alle sterkte eisen en wensen te kunnen voldoen, vormen DUOFOR® zwaluwstaartplaten de ideale oplossing. Deze platen zijn bekend als lewisplaten. Ze zijn sterk, stijf, brandwerend en in een totaalconstructie, mogelijk thermisch- en geluidsisolerend.

Zwaluwstaartplaten

Assortiment

De DUOFOR zwaluwstaartplaat (DF16) is leverbaar in de staaldikte 0,5mm en op aanvraag in 0,6mm. 

Afmetingen: Breedte 61cm (610 mm) Lengte: 122, 153x 183 en 200cm (1220, 1530, 1830 en 2000 mm)

Naast deze afmetingen, is het ook mogelijk om op lengtemaat gefabriceerde platen (tot 6000 mm) te bestellen. Neemt u hiervoor contact op met onze afdeling verkoop.

Voordelen van zwaluwstaartplaten

DUOFOR zwaluwstaartplaten hebben veel voordelen.

  • Hoge maatvastheid.
  • Hoge zinkbescherming (hoger dan andere merken)
  • Snelle verwerking (Door de maatvastheid van het zwaluwstaartprofiel passen de platen eenvoudiger in elkaar. Het aanleggen van een nieuwe vloer met behulp van de Duofor platen gaat daarom erg snel.)
  • Duurzaam (Deze zwaluwstaartplaten zijn volledig samengesteld uit verzinkt kwaliteitsstaal. Hierdoor zijn de zwaluwstaartplaten zeer duurzaam. De platen gaan minimaal 50 jaar mee, waardoor wij ook garantie geven op 50 jaar.!)
  • Brandvertragend (Afhankelijk van de manier van verwerking is met de Duofor ® zwaluwstaartplaat inclusief beton, een brandweerstand groter dan 60 minuten realiseerbaar.)
  • Geluidsisolerend (Goede isolatiewaarden voor luchtgeluid (Ilu) >= 0 dB en contactgeluid (lco) >= +5 dB zijn eenvoudig realiseerbaar.)