Ga naar hoofdinhoud
Spaanplaat

Spaanplaat

Spaanplaat nodig? Spaanplaten zijn een standaardoplossing voor toepassingen in droge omgevingen. Watervast spaanplaat, wit spaanplaat en andere soorten zijn verkrijgbaar : Onbehandeld spaanplaat | Geplastificeerd spaanplaat | Vochtbestendig spaanplaat | MeubelpanelenBetonspaanplaat

Spaanplaat

Heeft u spaanplaat nodig? Bij PlaatProfi direct uit voorraad leverbaar. Geschikt als onderplaat voor vloeren, als dak- of wandplaat, meubels of zelfs bekisting. Spaanplaat is samengesteld uit verschillende lagen houtvezels. Onze V313 variant (groen spaanplaat) is vochtbestendig. Ook wit geplasticeerd spaanplaat is verkrijgbaar en wit geplastificeerde meubelpanelen.

Standaard spaanplaat is gemaakt van houtspanen en zaagsel die samengeperst en verlijmd worden. Dit is een standaardoplossing voor algemene toepassingen in droge omgevingen. Spaanplaten hebben een geschuurd oppervlak. Deze goedkope platen  kunnen veredeld worden met melamine, finishfolie, lak, fineer en laminaat. Alle diktes zijn bij ons te bestellen. 

Spaanplaat toepassen

De platen zijn geschikt voor niet-structurele toepassingen, waaronder

  • Verpakkingen 
  • Interieurinrichting

Gechikt voor gebruik in serviceklasse 1 (beperkt in temperatuur en luchtvochtigheid) en is enkel bruikbaar in de biologische risicoklasse 1 van norm EN 335-3. Spaanplaat is ook wel bekend onder de naam Liso standaard.

Spaanplaat kopen

Spaanplaat verwerken

De randen van de in het zicht komende spaanplaat dienen ter voorkoming van vochtopname goed te worden afgewerkt.

Assortiment spaanplaat

Onbehandeld spaanplaat is verkrijgbaar in de afmetingen 250x125cm (2500x1250mm) in dikte 8mm, 10mm, 12mm, 16mm en 18mm. Vochtbestendig spaanplaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en met tong- en groef (T/G). Meubelpanelen van wit geplastificeerd spaanplaat zijn smalle, normale of brede witte spaanplaat panelen en verkrijgbaar in dikte 18mm.

Speciaal voor betonbekisting is er watervast betonspaanplaat. U ziet dat PlaatProfi een specialist is met veel soorten spaanplaat.