Ga naar hoofdinhoud
Palen

Palen

Palen voor het maken van een mooie schutting vind je op deze pagina. Er zijn geïmpregneerde of hardhouten palen te koop.

Positie
mg_product_toeslag
cutr_type
cutr_sawing_allowed
cutr_has_grain_dir
cutr_has_visibleside
cutr_vargroup_id
cutr_has_texture_dir
cutr_vargroup_name
test23052024
cutr_material_code
cutr_profile_allowed
cutr_paint_allowed
cutr_profile_group
cutr_margin_top
cutr_margin_bottom
cutr_margin_left
cutr_margin_right
cutr_width_mm
cutr_length_mm
cutr_thickness_um
cutr_sawing_sku
Kopmaat
44x68mm
(1)
70x70mm (75x75)
(1)
95x95mm (100x100mm)
(2)
Lengte
300cm
(2)
305cm
(1)
350cm
(1)
450cm
(1)
Afwerking
Gewolmaniseerd
(1)
Onderdeel
Paal
(1)
Onderligger
(1)

4 producten

Pagina 1 van 1

Palen

Palen nodig? Voor het maken van schuttingen of erfafscheidingen hebben zijn er verschillende  soorten en maten vierkante schuttingpalen beschikbaar. Hardhouten tuinpalen zijn er van Niové. Een hardhouten tuinpaal gaat langer mee! Er zijn ook vierkante balken van groen geïmpregneerd vuren naaldhout beschikbaar.

Afmetingen

69x69mm, 68x68mm (vrijwel gelijk aan 7x7cm) in verschillende lengtes.

Hardhouten palen

Onze hardhouten palen zijn gemaakt van Niové hout. Niové wordt veel gebruikt voor onderligers, vlonderplanken (terrasdelen), schuttingen enz. Ook geschikt voor meubelen, maar in massieve vorm is het daarvoor te zwaar. Niové hout is geschikt voor binnen- en buitenwerk. Denk aan kozijnen, betimmeringen, trappenhuizen, stofdorpels, wagonvloeren, draaiwerk, fineer.  De houtsoort Niové is goed te bewerken. De oppervlakafwerking is goed. Niové bevat geen kiezel. Voorboren is noodzakelijk. De houtsoort laat zich ook goed lijmen. Enige tijd na het schaven kan een witachtige poeder op het oppervlak verschijnen. Dit kan makkelijk met een droge of iets vochtige doek worden verwijderd en heeft geen nadelige gevolgen voor het bewerken of afwerken van Niové hardhouten palen

Hardhouten palen

Duurzaamheid Niové hardhout

Niové houten palen voldoen aan duurzaamheidsklasse 1. Daarmee zijn deze vergelijkbaar met teak of bangirai.

Gewicht

Niové hout is zwaar hout. Het gewicht varieert van 800 tot  1000 kg per m3 (bij 12% vochtgehalte)

Geïmpregneerd vuren

Geïmpregneerde palen zijn van vurenhout. Impregneren is het verduurzamen van hout onder vacuüm en druk met een conserverende zoutoplossing. Om het hout een levensduur van 15 jaar en langer te garanderen, moet het verduurzamingsmiddel in het hout blijven en mag het er niet uitspoelen. Wanneer het verduurzamingsmiddel in het hout is gebracht, ondergaat het onder invloed van temperatuur een chemische verandering. 

Geïmpregneerde palen