Ga naar hoofdinhoud
Folie en tape

Folie en tape

Folie en tape gebruik je bij het isoleren van daken, zolders, wanderen en constructies zoals houtskeletbouw (HSB). Bij isolatieprofi hebben we voor iedere toepasseing de juiste folie en tape.

Folie en tape

Folie en tape wordt toegepast bij isoleren. Bijvoorbeeld het isoleren van daken, zolders en wanden. Er zijn verschillende soorten folie verkrijgbaar. Aan de binnenzijde van de constructie wordt vaak gebruik gemaakt van dampdichte folie. Als vocht weg moet kunnen maar niet mag binnendringen in de constructie is dampopen ofwel vochtregulerende folie een goede oplossing. Wilt u warmte-isolatie? Kijk dan naar warmteregulerende folie. Alle soorten zijn bij ons verkrijgbaar.

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie wordt gerbuikt om ervoor te zorgen dat isolatie droog wordt gehouden. Zo blijft de isolatie langer behouden. Het vocht dat tijdens de bouw of door onnauwkeurigheden in de dampremmende laag in de steenwol of glaswol isolatie terecht is gekomen kan worden afgevoerd met dampopen folie. 

Bekijk dampdoorlatende folie

Dampdichte folie

Waarom dampmpdichte folie? Dit voorkomt dat de isolatie in de constructie vochtig wordt door condensatie. Dit vocht komt vanuit binnenshuis. Dampdichte folie wordt ook wel dampremmende folie genoemd. Deze folie wordt aangebracht aan de binnenzijde van de constructie. Gebruik deze folie bijvoorbeeld als u uw schuinde dak op zolder isoleert met steenwol.

Bekijk dampdichte folie

Isolerende folie

Isolerende folie is een goede oplossing voor isolatie van woningen en gebouwen. Warmteregulerende folie is een van de slimme oplossingen om enerzijds te voldoen aan de hogere warmte-isolatie eisen en dus een laag energie verbruik. Aan de andere kant neemt deze folie weinig ruimte in. Warmteregulerende folie is daaom een Isolatiemateriaal dat weinig ruimte in beslag neemt!

Bekijk isolerende folie

Tape

Tape wordt gebruikt voor afwerking van folie. De naden van de folie worden afgedicht met folietape om ervoor te zorgen dat de folie goed aansluit en er geen kieren ontstaan. Voor iedere folie is er de juiste tape beschikbaar.

Bekijk alle tape