Ga naar hoofdinhoud
Houtvezelcement platen

Houtvezelcement platen

Zoekt u houtvezelcementplaten? Deze platen worden uit cement, houtvezels en toeslagstoffen gemaakt. Houtvezelcementplaten zijn duurzaam en sterk. Direct leverbaar.

Positie
Dikte
10mm
(2)
12mm
(1)
16mm
(2)
18mm
(2)
Afmeting
260x125cm
(1)
280x125cm
(1)

2 producten

Pagina 1 van 1

Houtvezelcementplaten

Houtvezelcementplaten zijn een van de meest duurzame plaatmaterialen. Deze plaat is sterk als cement en is flexibel zoals hout. Deze cementgrijze plaat wordt geperst van houtvezels, portlandcement, water en watergas. De platen kenmerken zich door brandklasse B1. Direct te bestellen.

Houtvezelcement platen

Houtvezelcementplaat toepassen

Cement gebonden houtvezelplaten kunnen uitstekend toegepast worden daar waar tegelijkertijd vochtbestendigheid, geluidwerendheid, sterkte en weersbestendigheid gevraagd worden:

  • Gevelbouw
  • Elementbouw
  • Houtskeletbouw
  • Verloren bekistingen
  • Diverse agrarische toepassingen

Aan de plaat kunnen geen esthetische eisen gesteld worden, het is een bouwplaat. In onbehandelde staat kan de plaat in vochtige omstandigheden kalkuitslag gaan vertonen. Afwerken met steenstrips, stucwerk of een verfsysteem raden wij niet aan gezien de opbouw van deze plaat. Wilt u de plaat toepassen in combinatie met een van deze afwerksystemen dan raden wij u aan de Powepanel H2O plaat te bekijken. Deze plaat is ook bekend onder de naam Cetris®.

Advies voor verwerking van houtvezelplaten

Wilt u advies over de verwerking van houtvezelplaten? Download de onderstaande documenten met tips voor het bewerken, verwerken en afwerken van vezelcementplaten.