Ga naar hoofdinhoud
TRESPA® monteren

TRESPA® monteren

Trespa® monteren / bevestigen

Gaat u Trespa® monteren? Trespa® bevestigen kan op verschillende manieren. Zoekt u de juiste toebehoren en adviezen voor met bevestigen van Trespa®? We geven antwoorden op vragen en tonen u welke toebehoren u het beste kunt bestellen. 

De meest gebruikte bevestigingsmethode is Trespa® schroeven (TS150) of Trespa® lijmen (TS450). Meestal worden de Trespa® Izeon of Uni Colours platen op een houten draagconstructie aangebracht. We zullen twee manieren toelichten voor Trespa® monteren.

Trespa® monteren met schroeven: Wat heeft u nodig?

Wilt u weten hoe u Trespa® monteert met schroeven? Dat is mogelijk. Trespa® Meteon® panelen met een minimumdikte van 6mm kunnen met gepoedercoate HPL schroeven op een houten achterconstructie bevestigd worden. Deze methode wordt ook wel aangeduid met de benaming TS150. Wilt u weten welke stapen nodig zijn voor de juiste montage van Trespa® met schroeven? In de gratis brochure met montage voorschriften vindt u een toelichting. Hier vindt u ook de juiste schroefafstand voor Trespa®. Bekijk de downloads onderaan deze pagina.

We zetten 3 stappen voor montage met trespa-schroeven op een rij:

1 Verticale voegen afwerken

2 Horizontale voegen afwerken

3 Trespa bevestigen

Voegband vlak

Voegband horizontaal (Bostik band) of voegprofiel

HPL schroeven voor Trespa®

Trespa® monteren met lijm: Wat heeft u nodig?

Wilt u weten hoe u Trespa® monteert met lijm? Dat is mogelijk. Hiermee zorgt u voor een onzichtbare bevestiging van Trespa®.

U bereikt het mooiste resultaat door Trespa® te verlijmen. Welke stappen u uit moet voeren vindt u onderaan deze pagina in de gratis brochure met instructies voor het verlijmen van Trespa® platen.

Simson Paneltack lijmsysteem bestaat uit de volgende stappen:

1 Primer aanbrengen op draagconstructie

2 Lijmzijde panelen voorbehandelen

3 Foamtape aanbrengen

4 Trespa® lijmen

5 Reinigen

Prep CS primer

Primer voor houten draagconstructie van de gevelpanelen.

Easy Clean Wipes

Ter voorbehandeling lijmzijde gevelpaneel.

 Foamtape (2-zijdig zelflevend) 

Ter fixatie van de platen en als afstandhouder.

 

Montagelijm Paneltack

Hoog elastische lijm t.b.v. verlijmen Trespa® 

Liquid  1 reiniger

Reinigen platen en gereedschap.

Hoeveel lijm is nodig voor Trespa®?

De verbruiksindicatie is 50 lijmpatronen van 290ml PanelTack per 100m2 Trespa® platen. Verder heeft u foamtape en primers nodig. Een compleet overzicht vindt u in deze handige pdf te downloaden onderaan de pagina.

Trespa® bestellen?

Heeft u Trespa® platen nodig? Wij hebben veel kleuren en afmetingen op voorraad. Andere kleuren of afmetingen zijn tevens te bestellen.

Bekijk Trespa® Izeon®  of Trespa® Uni Colours