Ga naar hoofdinhoud
Glaselementen

Glaselementen

VELUX glaselementen zijn geschikt als vervangende ruit voor uw VELUX dakraam. Handig als de ruit van uw dakvenster kapot is of lekt. Kies meteen voor een hogere isolatiewaarde en meer comfort! Bekijk ook VELUX Afdeklijsten | Onderhoud en reparatie

VELUX Glaselement IPL

Wilt e een VELUX ruit vervangen? Met VELUX glaselementen kunt u de ruit van nieuwe dakramen vrijwel altijd 1-op-1 vervangen. In het geval van schade is het daardoor mogelijk dat het glas spoedig kan worden hersteld.  VELUX glaselementen worden zo ontwikkeld om de isolatiewaarde te verbeteren en natuurlijke zonnewarmte goed te benutten. Een juiste keuze maken in de beglazing is dus belangrijk.

VELUX ruiten: waar moet u op letten?

  • Let op de maat en bestelcodering van het element. Deze zijn afhankelijk van de leeftijd van het dakraam. 
  • Glaselementen van nieuwe dakramen kunnen vrijwel altijd 1-op-1 worden vervangen. In het geval van schade is het daardoor mogelijk dat het glas spoedig kan worden hersteld. 
  • Nieuwe dakramen zijn herkenbaar aan de K in de maatcode.

Hulp nodig? Klik hier voor Uw dakraam maatcode opzoeken.

VELUX Glaselementen IPL

Vervangen glaslement van oud VELUX dakraam

Bij het vervangen van een glaselement in een ouder dakraam is het belangrijk om te controleren wat de glasdikte is van het bestaande glaselement.

Vervangen bij 24 mm

Voor de meeste dakramen geleverd sinds 2001 is de glasdikte 24 mm. Hierbij kunt u het glaselement ook gewoon 1-op-1 vervangen door een nieuw glaselement.

Vervangen bij 16 mm

Bij oudere glaselementen kan het zijn dat de glasdikte 16 mm is. Deze glasdikte komt alleen nog voor bij VELUX dakramen waarbij géén letters in de maat codering staan. Wanneer dit het geval is, zijn twee opties mogelijk. De speciale renovatieruit type -59C kan direct 1-op-1 worden vervangen. Wanneer echter betere isolerende eigenschappen zijn gewenst, dan kan ook een nieuw glaselement van 24 mm dikte worden gekozen. Hierbij is dan wel een ombouw pakket type IGR nodig.

Bij het bestellen van een glaselement met de maatcode ‘5’. Er zijn twee verschillende glasformaten met de maatcode ‘5’ in omloop. Geef bij de bestelling daarom altijd de maten van het zichtbare glasoppervlak door.

Bestelt u een IGR ombouwset voor een dakraam met een maatcodering van één of twee cijfers, gebruik dan ook die maatcodering bij het bestellen.