Gevelbekleding
Deur & kozijn
Nieuws
Klusadvies
Stalen deurkozijnen

Stalen deurkozijnen

Stalen deurkozijnen

Stalen deurkozijnen hebben een strakke en moderne uitstraling. Ze worden gemaakt van staal en zijn afgewerkt met een witte laklaag. Deze nastelkozijnen zijn eenvoudig zelf te plaatsen zonder te boren of te schroeven. Een aantrekkelijk geprijst kozijn met een mooie uitstraling. Het worden ook wel nastelkozijnen genoemd. Stalen deurkozijnen zijn verkrijgbaar voor muurdikte 70mm of 100mm. Deze kozijnen zijn gemaakt van verzinkt bandstaal met een dikte van 1 mm. De kozijn onderdelen zijn op elektrostatische wijze voorzien van een epoxypoederlaklaag en aansluitend gemoffeld. De laklaag heeft een dikte van c.a. 50 mU en is zeer kras- en slijtvast. 

 • Eenvoudig te monteren.
 • Maatvast
 • Licht van gewicht.

Lees meer over:

KozijnenHouten deurkozijnenKozijnen maken

Of bestel direct uw Stalen kozijnen | Afgelakte opdekdeuren

Stalen deurkozijnen.png

Zonder bovenlicht

Een stalen deurkozijn zonder bovenlicht bestaat uit een stijlenset en een bovendorpel. De kozijnen zijn geschikt voor linksdraaiende of rechtsdraaiende opdekdeuren. Afhankelijk van deurhoogte zijn de kozijnen voorzien van 2, 3 of 4 paumelles. Wat sloten betreft is de kozijnstijl voorzien van een NEMEF 1200 slotgatvoorziening.

Afmetingen voor stalen binnendeurkozijnen zonder bovenlicht (A01 opdekkozijn):

Muurdikte

Stijlenset

Bovendorpel

70mm

201,5cm*

73cm

78cm

83cm

88cm

93cm

211,5cm

231,5cm

100mm

201,5cm*

73cm

78cm

83cm

88cm

93cm

211,5cm

231,5cm

* = Op aanvraag leverbaar. Neem contact op met de afdeling verkoop.

Met bovenlicht

Met een bovenlicht boven uw binnendeur creert u op eenvoudige wijze een ruimtelijk effect. Hoe zijn deze kozijnen opgebouwd? Met een stijlenset, tussendorpel (ook wel tussenkalf genoemd) en een plafondprofiel. Ook voor deze deurkozijnen geldt dat ze geschikt zijn voor linksdraaiende of rechtsdraaiende opdekdeuren. Afhankelijk van deurhoogte zijn de kozijnen voorzien van 2, 3 of 4 paumelles. De kozijnstijl is tevens voorzien van een NEMEF 1200 slotgatvoorziening.

Afmetingen voor stalen binnendeurkozijnen met bovenlicht (A11 opdekkozijn) voor deurhoogte 2315cm:

Muurdikte

Stijlenset

Plafondhoogte

Tussendorpel + plafondprofiel

70cm

246cm

248 t/m 253cm

73cm

78cm

83cm

88cm

93cm

258cm

100mm

246cm

262 t/m 267

258cm

Montage

Hoe monteer je een stalen deurkozijn? Het antwoord is dat de montage verschilt per kozijn. Onderstaand staat een stappenplan voor het monteren. Kun je een stalen deurkozijn zelf monteren? Voor een enigszins ervaren klusser is dit vrij eenvoudig zelf te doen! We zetten de stappen voor u op een rij:

Montage zonder bovenlicht

 • Verstekkoppelplaten aanbrengen in bovenzijde rechter zijstijl. Vervolgens in de linkerhoek van de bovendorpel.
 • Schuif de rechter stijl om de wand.
 • Monteer de bovendorpel voor de verstektanden in elkaar te zetten en de bovendorpel te draaien tot er een hoek van 90 graden ontstaat. De verstekvertanding dient goed in elkaar te grijpen (aan voor- en achterzijde).
 • Monteer de linker zijstijl, door de verstektanden in elkaar te zetten en de linker zijstijl te draaien totdat er een hoek van 90° ontstaat tussen de bovendorpel en de linker zijstijl. De verstekvertanding dient goed in elkaar te grijpen (aan voor- en achterzijde). 
 • Zijstijlen en bovendorpel volledig haaks en waterpas stellen, zorg er hierbij voor dat de scharnierstijl ten alle tijden op de afwerkvloer afsteunt. 
 • De klembeugels aandraaien met behulp van een binnenzeskantsteutel 5mm. 
 • Paumelles aanbrengen. 
 • Deur afhangen een controleren. 
 • Afdichtdopjes, aanslagdopjes of aanslagband aanbrengen.
 • Klaar!

Download de montagehandleiding stalen deurkozijn zonder bovenlicht met gedetailleerde instructies onder aan deze pagina.

Montage met bovenlicht

 • Stijlen aan de wand schuiven.
 • Kalfdeel monteren
 • Schuifstukjes omhoog tegen plafond schuiven.
 • Glasplaat in bovenlicht plaatsen. 
 • Afdekdopjes en aanslagdopjes aanbrengen.
 • Paumelles monteren.
 • Deur afhangen en controleren.
 • Klaar!

Download de montagehandleiding stalen deurkozijn met bovenlicht met gedetailleerde instructies onder aan deze pagina.

Veelgestelde vragen

Worden stalen deurkozijnen met bovenlicht geleverd inclusief glas? Het antwoord is nee. Kozijnen met bovenlicht worden geleverd exclusief glas. Het glas kunt u bij iedere glashandel op maat bestellen.

Hoe monteer je het glas in het bovenlicht? Dit gaat als volgt: Plaats het plafondprofiel op de glasplaat. Plaats vervolgens de glasplaat op de veren in de tussendorpel (kalfdeel) en duw deze voorzichtig naar beneden. Dankzij de veren die in het kalfdeel zijn aangebracht is dit eenvoudig uit te voeren. Druk vervolgens het plafondprofiel tegen het plafond. Plaats tenslotte de glaslijsten om het raam netjes af te werken.

Is een stalen kozijn te monteren op een metal stud wand? Ja, dit is mogelijk. Hiervoor dient met metalen C-profiel verstevigd te worden. Dit kan bijvoorbeeld door een vuren balk in het profiel te plaatsen. 

Meer advies nodig?

Wij geven u graag gratis informatie en advies over stalen deurkozijnen. Heeft u nog meer vragen? Wij helpen u graag. Als uw vraag nieuw voor ons is dan zoeken we graag met u naar het juiste antwoord. U kunt ook eenvoudig bellen met 088 597 0000 of contact opnemen via e-mail of de chat.

Downloads en links stalen deurkozijnen
Stalen kozijn opdek RAL 9010 montagehandleiding
Stalen kozijn opdek RAL 9010 met bovenlicht montagehandleiding