Ga naar hoofdinhoud
Betonplex bewerken en bevestigen: Wat is belangrijk?

Betonplex bewerken en bevestigen: Wat is belangrijk?

Gaat u betonplex bewerken of bevestigen en wilt u weten hoe u dat het beste kunt doen? Lees onze tips en adviezen voor het zagen, schroeven, afwerken en bevestigen. De juiste montage en afwerking van het betontriplex is belangrijk voor een goed eindresultaat! 

Klik dan op de onderstaande links over het bewerken en bevestigen van betonplex.

Lees meer over: Opslaan - Hergebruiken - Verschil met betonspaanplaat - Verwerken

8 tips

  1. Zagen doet u het beste door de platen te zagen met een fijngetand en scherp zaagblad.
  2. Ondersteun de platen tijdens het zagen. Zo voorkomt u beschadigingen.
  3. Vul de gaatjes in randen van de stroken (gaps) met een tweecomponenten vulmiddel. Doe dit ook met eventuele beschadigingen in de filmlaag.
  4. Randen afwerken met randcoating. Zo voorkomt u indringen van vocht.
  5. Schroefgaten voorboren en verzinken. Boor voor met een boordiameter gelijk aan de dikte van de schroef, zonder daarbij de schroefdraad mee te rekenen (de spoeddikte)
  6. Boor tot maximaal 2cm uit de hoek van de plaat.
  7. Gebruik RVS schroeven.
  8. Schroeven afwerken met tweecomponent vulmiddel.

Randcoating is een speciaal vulmiddel om de randen van multiplex af te werken. Hiermee maakt u de randen van betonplex waterdicht. Dit vulmiddel is ook te gebruiken voor andere soorten multiplex zoals watervast multiplex voor buiten.

Over betonplex

Betonplex is watervast verlijmd (WBP) plaatmateriaal voorzien van een speciale afwerklaag. Deze afwerklaag vormt een waterdichte en harde afwerking (film) waardoor de plaat aan de voor en achterzijde geen nabehandeling nodig heeft. Het oppervlak is mooi glad waardoor cement zo min mogelijk kan hechten aan de plaat. De platen worden gemaakt van multiplex in verschillende kwaliteiten: hardhout triplex, radiati pine en berken (oplopend op kwaliteit). Betontriplex wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van een mal voor betonbekisting, maar ook voor andere klussen zoals aanhangers, bakfietsen en speeltoestellen.

betonplex-berken--.png

Betonplex kopen