Ga naar hoofdinhoud
Betonplex hergebruiken: Hoeveel keer kan dat?

Betonplex hergebruiken: Hoeveel keer kan dat?

Betonplex kan meerdere malen worden gebruikt. Hergebruiken ofwel recycling is kostenbesparend en goed voor het milieu! Gebruikt u duurzame betonbekisting? Het hergebruik van bekisting wordt ook wel aangeduid met de repetitiefactor. Hoe hoger de factor, hoe vaker de bekistingsplaten kunnen worden hergebruikt. Het spreekt bijna voor zich, maar de prijs van betonplex is mede afhankelijk van het aantal keren dat de plaat kan worden gebruikt. Goedkoper betonplex is vaak minder vaak te gebruiken dan een hogere kwaliteit. Lees verder of kies een van de onderstaande links voor meer informatie over werken met beton multiplex.

Lees meer over: Opslaan - Bewerken en bevestigen - Verschil met betonspaanplaat

Kwaliteit en herbruikbaarheid

Welke soorten betonplex zijn geschikt voor hergebruik? In principe is betontriplex altijd meerdere malen te gebruiken, mits u de juiste verwerkingsvoorschriften hanteert. Betonspaanplaat noemen we ook, maar is in feite een ander soort plaatmateriaal. Betonplex is duurzamer! Onderstaand een overzicht voor hergebruiken:

Soort

Aantal keer storten

Spaanplaat

Eenmaig, verloren bekisting

Betonspaanplaat

1-2 x

Aziatisch betonplek (Tropical)

5-1o x

Betonfilm

10-15 x

Fins betonplex

>15x

Stappen

Gaat u betonplex hergebruiken? Zorg dan dat u de platen op de juiste manier verwerkt.

  1. Behandel de platen voor het storten van het beton met ontkistingsolie.
  2. Reinig de platen dan direct na uitharding. Gebruik hiervoor schoon water en een spatel om de betonresten te verwijderen.

Ontkistingsolie wordt aanbracht om een gladde ontkisting zonder vlekken te garanderen. Ontkistingsmiddel heeft een betonscheidend en zelfreinigend effect. Hiermee is het schoonmaken van de platen eenvoudiger en is de betonbekisting eenvoudiger te verwijderen.

Heeft u nog een vraag?

Wij leveren betonplex uit voorraad. Bestelt u vandaag dan bezorgen wij de platen bij u op de stoep. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over betonplex hergebruiken of als u een andere vraag heeft. Lees ook: Betonplex verwerken