Ga naar hoofdinhoud
Betonplex opslaan: Wat is belangrijk?

Betonplex opslaan: Wat is belangrijk?

Betonplex opslaan

Betonplex opslaan op de bouwplaats? Mits goed geplaatst en geventileerd is dit mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat de platen niet beschadigen of kromtrekken? Lees de tips. Wilt u meer weten over betonplex? Klik dan op een van de onderstaande links.

Lees meer over: Bewerken en bevestigen - Hergebruiken - Verschil tussen betonplex en betonspaanplaat

Tips op een rij

  • Stapel de platen netjes recht boven elkaar (Zie de afbeelding)
  • Ondersteun de platen met balken of regels. Onderlinge afstand van 60cm aanhouden.
  • Plaatst u meerdere stapels boven elkaar? Zorg dan dat de balken / regels ook boven elkaar zijn geplaatst.
  • Voorkom het schuiven van de platen zodat de filmlaag niet bechadigd.
  • Platen nooit in een vuile of vochtige ondergrond plaatsen.
  • Dek de platen af met een zeil.Hiermee voorkomt u schade aan de platen doordat deze nat worden. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Hoe? Bevestig het zeil niet te strak om de platen zodat condensvorming wordt voorkomen.

Tropical en radiata pine

Opgebouwd uit hardhout of radiata pine fineren. Deze platen zijn 10 tot 15x herbruikbaar bij de juiste behandeling van de betonplexplaat en de bekisting. Te bestellen in dikte 4mm, 9mm, 12mm en 18mm.

Berken

Berken betontriplex heeft deklagen met direct daaronder liggende dekfineer. Deze bestaan uit berken fineren. De overige fineerlagen zijn om-en-om vuren- en berkenfineren. De platen zijn voorzien van een donkerbruine doorzichtige 120 grams fenolfilm. De plaatranden van berkentriplex zijn afgewerkt met acrylhars. De platen zijn exterieur (WBP) verlijmd. Vanwege de sterke en dunne berkenconstructie is een hoge vlakheid gewaarborgd bij berken betonplex.

Betonmultiplex is opgebouwd uit meerdere lagen. De fineerlagen zijn kruislings op elkaar gelijmd waardoor er een sterke houten plaat ontstaat die minder snel krom trekt. Bewaart u de platen zonder deze goed te ondersteunen dan loopt u het risico dat de platen doorbuigen. Uiteindelijk kunnen de platen hierdoor krom gaat trekken en de fineerlagen beschadigen of loslaten. Er zijn verschillende soorten betonplex. Voor het opslaan en bewaren op de bouwplaats geldt hetzelfde advies als de hierboven genoemde tips.

Bestel hier uw betonplex.