Ga naar hoofdinhoud
Multiplex binnen - Beste 5 platen en advies.

Multiplex binnen - Beste 5 platen en advies.

Multiplex voor binnen

Zoekt u multiplex voor binnen? Het meeste multiplex is geschikt. Belangrijk zijn de omstandigheden waarin de plaat wordt gebruikt. Houdt rekening met de juiste verlijming en opbouw van de multiplexplaat. Op deze pagina staat de top 5 en advies voor de juiste keuze voor het beste multiplex voor binnen.

Multiplex voor binnen: Wanneer is het geschikt?

Wanneer is multiplex geschikt voor binnen? Het juiste antwoord is dat vrijwel alle soorten multiplex geschikt zijn voor binnentoepassing. De aanduiding voor verlijming van interieurplaten is vaak MR (moist resistant). Ook okoume WBP wordt veel binnen toegepast. Let wel op want de omstandigheden waarin u de multiplexplaat gebruikt zijn belangrijk voor het juiste advies.

Gebruikt u de platen binnen en is er sprake van vochtige omstandigheden? Kies dan een multiplexplaat die geschikt is voor buiten. Zo bent u verzekerd van de juiste kwaliteit en het beste eindresultaat. Okoume multiplex is de meest gebruikte multiplexplaat voor interieurtoepassing (en voor timmerwerk buiten). Deze plaat heeft een exterieure verlijming en is makkelijker glad te schilderen. StarPlex® multiplex is geschikt voor binnen, in licht vochtige omstandigheden.

De meest aantrekelijk geprijsde multiplexplaat voor binnen kopen? Kies dan voor Populieren multiplex MR. Populier multiplex is een goedkoop multiplex met goede kwaliteit. Goed af te werken en heeft een glad oppervlak. Deze plaat is ook in wit gegrond verkrijgbaar.

Kwaliteitsverschil

Bij interieur platen is het dekfineer van de platen vaak bepalend voor het kwaliteit verschil. De kwaliteit van het dekfineeer is een punt waarop u de platen kunt onderscheiden. Aan de andere kant is de verlijming ook belangrijk. Bij multiplexplaten voor binnen afbouw is minder vaak vereist dat deze watervast verlijmd moeten zijn. Of dit nodig is is afhankelijk van de klus waar u de platen voor nodig heeft. Welke kwaliteiten interieur multiplex zijn er?

We zetten de belangrijkste drie op een rij:

Kwaliteit

Beschrijving

A

Fineren van de plaat zijn foutvrij. Toepassing: interieurbouw en hoogwaardige gevelbeplating.

B

Het aantal kwasten per m2 mag beperkt zichtbaar zijn.

BB

Reparaties door middel van proppen zijn toegestaan. Geschikt voor schilder- en fineerwerk.

C

De plaat mag vaste en losse kwasten bevatten. Meer geschikt voor emballage en eenvoudig constructiewerk.

CC

In de regel niet meer geschikt om af te werken met verf (schilderwerk).

D

Naast vaste en losse kwasten zijn ook zachte kwasten toegestaan.

Een multiplexplaat heeft twee kanten (zijden genoemd). De kwaliteitsaanduiding wordt voor beide zijden aangegeven, gescheiden door een /. Bijvoorbeeld A, B B/BB, BB/CC. Wat is de meest verkochte kwaliteit? Dat is de B/BB kwaliteit. Bijvoorbeeld Populieren multiplex B/BB. Gaat u voor topkwaliteit en bent u op zoek naar de mooiste multiplex plaat voor binnen? Kies dan voor Russisch berken multiplex wat vaak wordt gebruikt voor het maken van meubels en sportattributen. Voor iedere toepassing hebben wij de juiste multiplexplaat op voorraad!

Multiplex voor binnen snel geleverd?

Plaatmateriaal pas niet in je auto. Met je boedelbak naar de Hornbach, Gamma, Karwei of Praxis is niet meer nodig. BouwProfi bezorgt namelijk alle materialen bij jou op de stoep. Kies voor professionele materialen en en gemak van online bestellen. Wij helpen en adviseren u graag. We hebben meer dan 100 jaar ervaring en kennis van zaken. Bestel direct en maak een account aan  zodat je nooit meer naar de bouwmarkt hoeft. 

Meer advies nodig?

Wij geven u graag gratis informatie en advies zodat u multiplex binnen goed toe kunt passen. Heeft u nog meer vragen? Wij helpen u graag. Onze medewerkers weten heel veel over plaatmateriaal. En, als uw vraag nieuw voor ons is dan zoeken we graag met u naar het juiste antwoord. U kunt ook eenvoudig bellen met 088 597 0000 of contact opnemen via e-mail of de chat.

Tip: Lees ook ons advies over de juiste verwerking van multiplex.