Ga naar hoofdinhoud
Uniprime boeidelen: 4 redenen voor deze boeistroken

Uniprime boeidelen: 4 redenen voor deze boeistroken

Wilt u weten wat UniPrime boeidelen uniek maakt? De kwaliteit! Deze boeistroken zijn opgebouwd uit door-en-door duurzame houtfineren. Watervast verlijmd. Een UniPrime boeideel is voorzien van een gegronde fenolfilm op de voor- en achterzijde. Uitermate geschikt voor het afwerken van bijvoorbeeld dakgoten. Kiest u ook voor UniPrime? Bestel Uniprime boeidelen direct of lees verder voor alle voordelen.

Uniprime boeidelen bestellen

Heeft u advies nodig over de verwerking? Bekijk de gratis documentatie onderaan deze pagina of neem contact met ons op.

1. Hoge kwaliteit fineer

UniPrime boeidelen zijn gemaakt van hardhouten en FSC® gecertificeerde fineren. De fineren zijn van duurzaamheidsklasse II. Andere boeidelen zijn vaak van duurzaamheidsklasse IV of lager. De kwaliteit van het fineer is dus hoog,

2. Verfhechting optimaal

Deze boeidelen zijn 2-zijdig voorzien van een paintlaag. Deze zorgt voor een snelle afwerking en een optimale verfhechting. Veel boeidelen hebben een melanine-coating met een maximaal gewicht van 280 grams. Deze moeten ook nog eens aan 2-zijden afgeschilderd worden. UniPrime is voorzien van een 360 grams zware fenolcoating. De randen zijn daardoor met 1 laag af te werken.

3. Randen afgewerkt

Multiplex boeistroken hebben als kenmerk dat de onderlagen zichtbaar kunnen blijven bij schilderwerk. UniPrime heeft onder de paintlaag een langsfineer. Dit voorkomt doortekening van de onderlagen en zorgt voor een strak eindresultaat. 

4. Kostenbesparend

De onderhoudsinterval is met UniPrime langer dan met andere boeidelen. Dat betekent lage levenscycluskosten. Dit schilderklaar multiplex is opgebouwd uit door-en-door duurzame houtfineren, watervast (WBP) verlijmd. Dankzij de primer in de toplaag ontstaat een optimale en langdurige verfhechting, waardoor het resultaat ook op de lange termijn mooi blijft. Het voordeel? De onderhoudskosten zijn veel lager dan bij schilderwerk op bijvoorbeeld blank of gegrond multiplex.

UniPrime verwerken

Gaat u aan de slag met UniPrime? Zorgt u ervoor dat de boeidelen op de juiste manier worden opgeslagen: horizontaal opslaan met minimaal 7 cm afstand van de vloer. Voorkom dat de boeidelen doorbuigen. Dit kan met behulp van latten of balkjes met een onderlinge afstand circa 60cm. Zorg dan voor een zorgvuldige afdekking.

Bij voorkeur opslaan in een container en op minimaal 7 cm afstand van de grond. UniPrime wordt als regel geleverd met een laag vochtgehalte van 8-12%. Het is van belang de delen onder dezelfde condities op te slaan.

Let op dat u wel UniPrime boeidelen koopt en niet een andere plaat waarvan gezegd wordt dat deze hetzelfde is als UniPrime boeidelen. De plaatsticker op een UniPrime boeideel zorgt ervoor dat u altijd kunt herkennen of dit een echt kwalitatief hoogwaardig boeideel is. Zo weet u zeker dat u gegarandeerd de beste plaat heeft.

UniPrime geeft niet alleen een mooi en duurzaam eindresultaat, maar is daarbij ook nog eens tijd- en kostenbesparend. Het enige wat de verwerker hoeft te doen is de zichtzijde van de plaat in de gewenste kleur af te lakken. De achterzijde kan onbehandeld blijven. Werkzaamheden als schuren, gronden en voorlakken zijn dus verleden tijd met UniPrime. Logisch, dat UniPrime boeidelen de meest geschikte platen zijn voor schilderwerk. Kortom: iedere m2 bespaart tijd, geld en onderhoud.

uniprime boeidelen.png