Ga naar hoofdinhoud
Verschillen tussen Trespa® en Rockpanel®

Verschillen tussen Trespa® en Rockpanel®

Wat is het verschil tussen TRESPA® en Rockpanel® platen? Beide platen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zeer geschikt als onderhoudsarme gevelbekleding. Rockpanel is gemakkelijker te monteren. Dat is een belangrijk voordeel. Trespa® heeft meer keuze als het gaat om kleuren, diktes, afmetingen en stijlen.

Lees verder voor meer informatie of bestel direct de platen die u nodig heeft.

Wat zijn de verschillen?

  • Rockpanel is eenvoudiger te verwerken. De platen kunnen namelijk worden gezaagd met een normale fijngetande zaag. De platen kunnen worden bevestigd met Rockpanel nagels zonder voorboren. Trespa® platen zijn harder. Bij bevestiging van de platen is voorboren noodzakelijk. Om Trespa® platen te zagen is een speciaal zaagblad aanbevolen.
  • Rockpanel 'werkt' minder dan Trespa®. 
  • Rockpanel is standaard brandwerend klasse B. Trespa® is op aanvraag ook verkrijgbaar in brandwerend maar standaard platen hebben deze eigenschap niet.
  • Rockpanel is een dampopen materiaal (achterconstructie wel altijd laten ventileren)
  • Rockpanel is licht van gewicht.
  • Nadeel aan het Rockpanel assortiment is dat men wat minder afmetingen levert dan Trespa.
  • Trespa® is in meer diktes verkrijgbaar.
  • Trespa® heeft een ruimer aanbod, bijvoorbeeld ook speciale platen voor laboratoria.

TRESPA® is een van de bekendste merken HPL gevelbekleding in Nederland.  Ook Rockpanel wordt veel toegepast als gevelbekleding, als boeiboorden of bekleding  van bijvoorbeeld dakkapelen. Op het eerste gezicht beide platen zeer geschikt.  Het grootste voordeel is dat de platen onderhoudsarm zijn en schilderen niet nodig is.  Beide platen zijn eenvoudig te reinigen. Ook als het gaat om de manier van bevestigen  zijn er overeenkomsten. Zowel Trespa® als Rockpanel kunnen worden bevestigd met  lijm of schroeven. Voor Rockpanel zijn er ook speciale Rockpanel nagels verkrijgbaar. 

Samenstelling platen

Trespa® platen zijn gemaakt van geperste houtvezels met aan beide zijden een zeer harde toplaag. Rockpanel platen zijn gemaakt van geperst steenwol van basalt, een vulkanisch gesteente dat veel voorkomt in de natuur, met een kleine hoeveelheid organisch bindmiddel. Ze combineren de voordelen van steen met het bewerkingsgemak van hout.

Assortiment

Bestel veel kleuren en en maten Trespa® en Rockpanel platen direct uit onze voorraad. Laat uw bouwmaterialen bezorgen bij u op de stoep! Advies nodig? Neem gerust contact met ons op.