Ga naar hoofdinhoud
Wandprofielen metal stud

Wandprofielen metal stud

Metal stud wandprofielen zijn stalen profielen waarmee je in eenvoudig een wand maakt. Voorzetwanden, scheidingswanden of andere soorten binnenwanden zet je snel met metal stud wandprofielen.

Metal Stud wandprofielen

Metal stud wandprofielen worden gebruikt voor het maken van scheidingswanden, voorzetwanden en andere soorten wanden. Deze stalen wandprofielen zijn geschikt voor niet dragende constructies in wanden en plafonds.

Bekende profielen zijn het Metal Stud C profiel en het Metal Stud U prodiel. Een U-liggerprofiel is een gegalvaniseerd opvangprofiel voor het C-staanderprofiel. Deze wordt bevestigd tegen het plafond en op de vloer. Het C-staanderprofiel is een gegalvaniseerd profiel voor het maken van een onderconstructie voor de bevestiging van gipskartonplaten.  

Wandprofielen Metal Stud

Assortiment Metal stud wandprofielen

Metal stud C45 is een 45mm breed profiel. Verkrijgbaar in metal stud 275cm, 300cm, 360cm. 

Metal stud U45 is een 45mm breed profiel. Verkrijgbaar in metal stud 400cm. 

Metal stud C75 is een 75mm breed profiel. Verkrijgbaar in metal stud 275cm, 300cm, 360cm. 

Metal stud U75 is een 75mm breed profiel. Verkrijgbaar in metal stud 400cm. 

Metal stud c-45, metal stud u-45, metal stud c-75 en metal stud u-75 zijn direct verkrijgbaar in bundels van 8 stuks.

Metal stud c profiel

Deze profielen worden in combinatie met SFU-profielen toegepast als stabiele en sterke constructie bij wand- en plafondsystemen. Bij zowel wandsystemen als vrijdragende plafonds worden de SFC-profielen in de SFU-profielen geplaatst. In de rugzijde van de profielen zijn H-stanzingen en ovale gaten aangebracht ten behoeve van leidingen voor water, elektra en dergelijke. Bovendien zijn de profielen voorzien van een karteling voor het moeiteloos verwerken van de schroeven.

Steelframe produceert zowel standaard als lage SFC-profielen vervaardigd uit sendzimir verzinkt staal met een materiaaldikte van 0,6 mm., welke voldoen aan de kwaliteitsnorm DIN 18.182, de voorwaarden voor CE-markering conform NEN-EN 14195 (EU) 2005 en de Verordening bouwproducten: EU 305/2011.

Metal stud u profiel

Deze profielen worden in combinatie met SFC-profielen toegepast als stabiele en sterke constructie bij wand- en plafondsystemen. Bij wandsystemen worden de SFU-profielen op de bouwkundige vloer en aan de bovenliggende constructie bevestigd, waarin vervolgens de SFC-profielen verticaal worden geplaatst. Bij vrijdragende plafonds worden de SFU-profielen tegen de wandaansluitingen bevestigd en dienen als bevestigingspunt voor de plaatdragende SFC-profielen.

Steelframe produceert zowel standaard als lage SFU-profielen vervaardigd uit sendzimir verzinkt staal met een materiaaldikte van 0,6 mm., welke voldoen aan de kwaliteitsnorm DIN 18.182, de voorwaarden voor CE-markering conform NEN-EN 14195 (EU) 2005 en de Verordening bouwproducten: EU 305/2011.