Ga naar hoofdinhoud
Waterkerend manchet

Waterkerend manchet

Zoekt u een waterkerend manchet voor uw dakraam? Bestel deze direct.

Positie
Maatcodering
0K10
(1)
0K14
(1)
CK01
(2)
CK02
(2)
Uitvoering
1000
(1)
1010
(1)
1000F
(1)
1000T
(1)

3 producten

Pagina 1 van 1

Waterkerend manchet

Zoekt u een waterkerend manchet voor uw dakraam? Bestel deze direct. VELUX adviseert altijd een waterkerend manchet. Dit om een waterdichte aansluiting te garanderen. De geplisseerde kraag van een waterkerend manchet zorgt voor een waterdichte, maar dampopen afsluiting van het dakraam. De soepele kraag valt precies om het frame van het dakraam. Deze is met een nieuwe plakstrip eenvoudig te bevestigen. Het waterkerende manchet voorkomt problemen als gevolg van condensvorming of lekwater bij dakramen.

VELUX Waterkerend manchet (BFX) eigenschappen

  • Manchetmateriaal: polypropyleen.
  • VELUX adviseert de waterkende manchet type BFX altijd toe te passen bij het monteren van VELUX dakramen. Zo voorkomt u lekkage door vochtophopingen in de dakconstructie.
  • Zorgt ervoor dat vocht van bijvoorbeeld slagregens of stuifsneeuw geen mogelijkheid krijgt in de dakconstructie te infiltreren.
  • De waterkerend manchet is geplooid en kan daardoor eenvoudig rond de panlatten en het dakraam verwerkt worden. 
  • De waterkerende manchet is gemaakt van een waterdicht en damp-open materiaal en heeft een gegalvaniseerde lekwatergoot. Hierdoor voorkomt het manchet eventuele lekkages als gevolg van condensvorming of lekwater dat door de dakbedekking wordt doorgelaten.  

VELUX Waterkerend manchet (BFX) toepassen

VELUX Waterkerend manchet is toepasbaar bij alle soorten dakconstructies in dakhellingen tussen 15° en de 90°. Het waterkerend manchet kan op zowel geventileerde als ongeventileerde dakconstructies en op dakbeschotten zowel met als zonder panlatten bevestigd worden. De waterkerende manchet type BFX kan toegepast worden bij VELUX dakvensters type GGU INTEGRA®, GGU, GGL INTEGRA®, GGL, GPU, GPL, GHL, GIU, GIL en GDL. 

De manchet wordt na installatie van het vaste deel van het dakvenster eenvoudig met een nietapparaat/tacker tegen het vaste deel van het dakraam en het dakbeschot aan bevestigd. In het geval van dakramen type GPU, GPL en GHL dient u de BFX met tape te bevestigen.