Ga naar hoofdinhoud
Duurzaamheid

Duurzaamheid

De aarde is kwetsbaar. Samen dragen wij verantwoordelijkheid voor elkaar en onze omgeving. Wij zijn het daarmee eens en werken daar volop aan mee.

Wij hebben een breed assortiment professionele materialen dat voorzien is van het FSC® of PEFC® certificaat. Deze producten zijn geproduceerd volgens strenge regels. Deze regels gaan bijvoorbeeld over legaliteit (is het hout legaal gekapt), bescherming van de flora en fauna en de rechten van de lokale bevolking. Ook wordt rekening gehouden met het gereguleerd kappen van hout (niet te vaak) zodat het bos zich kan herstellen. In sommige gevallen wordt het bos hierbij deels hersteld door het bijplanten van bomen. Al deze maateregelen dragen bij aan een duurzaam bosbeheer. 

Wat betekent FSC of PEFC?

  • FSC staat voor Forest Stewardship Council. 
  • PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification.

Onze FSC licentie code is FSC-C019803

Onderaan deze pagina kunt u onze certificaten downloaden.

Duurzaam transport

Wij investeren in duurzaam transport. Dit draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot. Onze nieuwste vrachtwagens zijn voorzien van EURO 6 motor. Momenteel één van de schoonste motoren die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Een duurzame investering omdat wij dagelijks onderweg zijn om de materialen bij onze klanten op de stoep af te leveren.