Ga naar hoofdinhoud
Watervast multiplex voor buiten nodig?

Watervast multiplex voor buiten nodig?

Zoekt u watervast multiplex voor buiten? Niet iedere watervaste multiplexplaat is geschikt. 

Houdt rekening met de juiste verlijming en opbouw van de multiplexplaat. 

Bent u op zoek naar de juiste watervaste exterieur triplexplaat? Lees ons advies en bekijk hier de top 5 platen watervast multiplex voor buiten.

Watervast multiplex: Wanneer is het geschikt voor buiten?

Wanneer is watervast multiplex geschikt voor buiten? Het juiste antwoord is dat de plaat de juiste kwaliteit moet hebben. Alleen de naam WBP of de term exterieur is vaak onvoldoende. Wanneer is de kwaliteit voldoende om multiplex buiten te gebruken? Watervast multiplex platen zijn geschikt voor buiten als wordt voldaan aan de volgende factoren:

  1. De plaat is WBP verlijmd. (WBP staat voor Water Boiled Proof)
  2. De houtsoort en de opbouw moeten van hoge kwaliteit zijn. Nameliijk geschikt voor buitentoepassing. 

Okoume multiplex is de meest gebruikte multiplexplaat voor timmerwerk buiten. Deze plaat heeft een exterieure verlijming en is makkelijker glad te schilderen. Multiplex WBP B/BB is vaak voorzien van een grondlaag of paintfilm. Samenvattend: Watervast multiplex of exterieur multiplex is niet altijd geschikt is voor de buitentoepassing. Bij multiplex is de verlijming (exterieur of interieur), de houtsoort en de opbouw van de multiplexplaat bepalend voor de juiste mogelijkheden. 

Kwaliteit

Zoekt u een specifieke kwaliteit multiplex? De meest verkochte kwaliteit is B/BB. Bijvoorbeeld Okoume multiplex WBP B/BB. Waarin verschilt B/BB van andere multiplex kwaliten? Het B/BB plaatmateriaal heeft een hogere fineerkwaliteit dan BB/CC. De kwaliteitsaanduiding geldt per fineerlaag. 1 multiplexplaat heeft 2 zijden. De aanduiding B/BB betekent 1 zijde B kwaliteit en de ander zijde BB kwaliteit. We zetten de verschillen voor u op een rij:

Kwaliteit

Beschrijving

A

Fineren van de plaat zijn foutvrij. Toepassing: interieurbouw en hoogwaardige gevelbeplating.

B

Het aantal kwasten per m2 mag beperkt zichtbaar zijn.

BB

Reparaties door middel van proppen zijn toegestaan.

Geschikt voor schilder- en fineerwerk.

C

De plaat mag vaste en losse kwasten bevatten.

Meer geschikt voor emballage en eenvoudig constructiewerk.

CC

In de regel niet meer geschikt om af te werken met verf (schilderwerk).

D

Naast vaste en losse kwasten zijn ook zachte kwasten toegestaan.

Snel bezorgd

Plaatmateriaal pas niet in je auto. Met je boedelbak naar de Hornbach, Gamma, Karwei of Praxis is niet meer nodig. BouwProfi bezorgt namelijk alle materialen bij jou op de stoep. Kies voor professionele materialen en en gemak van online bestellen. Wij helpen en adviseren u graag. We zijn een bouwmaterialen en houthandel met meer dan 100 jaar ervaring en kennis van zaken. Bezorging verrichten wij dagelijks. Bestel direct en maak een account aan  zodat je nooit meer naar de bouwmarkt hoeft. 

watervast-multiplex_1.png